Haberler

Wımbledon Tenis Turnuvası Yarın Başlıyor

Wimbledon Tenis Turnuvası İlginç Hikayesi ve Ünlü Raketlerin Katılımıyla Yarın Başlıyor.

Wimbledon Tenis Turnuvası ilginç hikayesi ve ünlü raketlerin katılımıyla yarın başlıyor.

'Grand Slam' olarak adlandırılan ve dünyanın en büyük 4 tenis turnuvasından biri olan Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın başlıyor. Dünyanın en eski tenis turnuvası olarak bilinen ve nefes kesen maçlarıyla ünlü Wimbledon'un ilginç bir hikayesi bulunuyor. Wimbledon Müzesi'nin Ticari İşlerden Sorumlu Müdürü Ashley Jones, Wimledon Tenis Turnuvası'nın tarihindeki nadir bilinen hikayeyi şu şekilde anlattı:

"John Walsh ismindeki bir adam, 19. yüzyılda Wimbledon'un temelini oluşturan All England Club ismindeki asırlık tenis kulübüne çimleri düzeltmede kullanılan ve midilliler tarafından çekilen silindiri, kızının kulübe ömür boyu üye olması karşılığında hediye etmek ister. All England Club yöneticileri ise kulübün zaten ihtiyacı olan bu silindir için John Walsh'un bu teklifini kabul eder. All England Club bu silindiri kullanır ve durumdan da gayet memnundur fakat çimleri düzeltmede kullanılan bu silindir makinesi bir zaman sonra kırılır. Silindir makinesinin tamiri için ise o zaman 10 pound gereklidir. Bu parayı temin etmek için kulüp yöneticileri 4 gün süren bir tenis turnuvası düzenler ve kulüp üyeline davetiye gönderir. Ek gelir için turnuva boyunca da çilekli krema satışı yaparlar. Turnuva sonunda 17 poundluk bir hasılat elde ederek, tamir için gerekli olan paradan 7 pound fazlasını toplarlar. All England Club yöneticileri ise bundan sonra bu turnuvayı her sene düzenleme kararı alır ve böylece Wimbledon tenis turnuvası başlar. Silindir makinesinin tamiri için gerekli olan paranın toplandığı 1877 yılında tek erkeklerde düzenlenen bu turnuva Wimbledon'un miladı olur. Kulüp yetkilileri Wimbledon'un doğmasına sebep olan silindir makinesini ise 1986 yılında Wimbledon Müzesi'nin girişine koyarlar." Ashley Jones ayrıca, Wimbledon'un merkez kortunun seyirci kapasitesinin 15 bin daha arttırılacağını, koltukların daha konforlu olacağını ve çatısının hareket edebilme kabiliyeti olacağı gibi yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bir sene sonra bu çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Wimbledon Müzesi'nde ayrıca 3 boyutlu simülasyonla Wimbledon'un tarihi ziyaretçilere anlatılıyor.

Wimbledon'u 3 kere kazanan John McEnroe'nun 3 boyutlu simülasyonu, müzeyi ziyaret edenlere Wimledon'un tarihi ile ilgili bilgiler veriyor. John McEnroe 1980'li yılların erkekler soyunma odasında geçen hatıralarını ziyaretçilere aktarıyor.

(GS-NO-NO-RA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title