Haberler

    Wimbledon günlüğü #9

    Sezonun üçüncü Grand Slam’i Wimbledon’da erkekler yarı finalistlerin belirlendiği dokuzuncu günügeride bıraktık. Novak Djokovic, kariyerinin ilk Wimbledon çeyrek finalini oynayan David Goffin’i 6-4, 6-0 ve 6-2’lik set skorlarıyla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

    Sezonun üçüncü Grand Slam’i Wimbledon’da erkekler yarı finalistlerin belirlendiği dokuzuncu günügeride bıraktık.

    Novak Djokovic, kariyerinin ilk Wimbledon çeyrek finalini oynayan David Goffin’i 6-4, 6-0 ve 6-2’lik set skorlarıyla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Bu yıl çim sezonunu en iyi geçiren isimlerden birisi olan Goffin, maçın başında rakibini zorlamayı ve servis kırmayı başarsa da dünya 1 numarasının etkili oyunu karşısında fazla direnemedi. Djokovic ise dokuzuncu Wimbledon yarı finaline yükseldi. Sırp raketin bu turnuvada dört şampiyonluğu bulunuyor.

    Dünya 22 numarası Roberto Bautista Agut, 26 numaralı seribaşı Guido Pella karşısında 7-5, 6-4, 3-6 ve 6-3 ile galip geldi. Yer aldığı Grand Slam ana tablolarının yarısında ilk turda elenen Pella, burada çeyrek final oynayarak çok iyi bir turnuva geçirdi. Bautista Agut ise kariyerinin ilk Grand Slam yarı finaline yükselerek Novak Djokovic’in rakibi oldu. Bu sezon Djokovic ile sert kortta oynadıkları iki maçı da kazanmayı başaran Bautista Agut’un çim zeminde neler yapabileceği merak konusu.

    2 numaralı seribaşı Roger Federer, yarı finale yükselmekle kalmayıp bir Grand Slam’de 100 galibiyete ulaşan ilk erkek tenisçi olarak tarihe geçti. Geçen senenin de çeyrek finalisti Kei Nishikori’yi 4-6, 6-1, 6-4 ve 6-4’lük set skorlarıyla turnuva dışına iten ekselansları, kariyerinin 13. Wimbledon yarı finaline yürüdü.

    Günün bir diğer çeyrek final mücadelesinde Rafael Nadal ile Sam Querrey karşılaştı. İki kez Wimbledon şampiyonu Nadal, 2017’nin yarı finalisti Querrey’e 7-5, 6-2 ve 6-2 ile üstünlük kurdu. Bu sezon Avustralya Açık’ta ilk turda elendikten sonra Roland Garros’ta oynayamayan Querrey, Londra’da elde ettiği sonuçla yeniden yükselişe geçti. Nadal ise kariyerinin yedinci Wimbledon yarı finaline yükseldi. Böylelikle kuralar çekildiği andan itibaren beklenen Federer-Nadal eşleşmesi için hiçbir engel kalmamış oldu. Tam tamına 40. kez karşılaşacak olan bu iki raket arasında daha önce oynanan maçlarda Nadal’ın 24-15 üstünlüğü bulunuyor.

    Yeni günün “yıldızlı” maçları

    Wimbledon’ın 10. gününde tek kadınlarda finalin adını koyuyoruz. Merkez Kort’ta TSİ 15.00’te başlayacak olan karşılaşmada dünya eski 1 numarası Simona Halep ile ilk Grand Slam finali için ter dökecek olan Elina Svitolina kozlarını paylaşacak. Ardından yedi kez Wimbledon şampiyonu Serena Williams sahne alacak. 24. Slam zaferini kovalayan raketin rakibi ise bir Grand Slam’de ilk defa yarı final oynayan Barbora Strycova.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Wimbledon Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title