Haberler

Wimbledon'da Sürpriz Veda

Wimbledon'ın 1 Numaralı Seribaşı Federer, Turnuvadan Elendi.

2010 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Roger Federer, Çek Tomas Berdych'e 3-1 yenilerek turnuvadan elendi.

Dünyanın en prestijli turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler çeyrek final maçında 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 12 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych'a 6-4, 3-6, 6-1ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan karşılaşmada, turnuvaya 7 kez katılan ve 2007'de çeyrek final oynayan 25 yaşındaki Çek Berdych, 6'sı Wimbledon'da olmak üzere toplam 16 "Grand Slam" şampiyonluğu bulunan İsviçreli raket Federer'i, 6-4, 3-6, 6-1ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Toplam 2 saat 35 dakika süren karşılaşmada Berdych, 12 "ace" atarken, 23 basit, 6 çift hatayla oynadı. Federer de, 14 "ace" atarken, 18 basit, 1 çift hatayla hatayla mücadeleyi tamamladı. İsviçreli tenisçi, servis kırmak için yakaladığı 8 fırsattan 1'ini değerlendirirken, Çek raket ise yakaladığı 6 fırsatın 4'ünü değerlendirdi.

FEDERER BÜYÜK MÜCADELE VERDİ

Çek raket Tomas Berdych, 1. setin 7. oyununda Federer'in oyununu kırıp maçtaki ilk üstünlüğü ele geçirerek maç sonuna kadar bu üstünlüğünü koruymayı başardı. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Roger Federer, ikinci sette oyun kırarak durumu eşitlemesine rağmen, Çek raketin daha ilk sette sağladığı üstünlüğü maç sonuna kadar kıramadı. Federer, 4. setin 6. oyununda defalarca servis kırma şansını elde etti ancak değerlendiremedi.

2010 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Roger Federer ve Çek Tomas daha önce 1 kez 2006 yılında Wimledon'da olmak üzere toplam 10 karşılaşmada rakip oldular. 2010'da Miami'de oynan karşılaşmayı da Berdych alarak Federer'i elemeyi başarmıştı.

Berdych, yarı finalde cuma günü Wimbledon'da geçen yılın çeyrek finalisti 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile karşılaşacak.

NOVAK DA YARI FİNALDE

Turnuva'nın 3 numaralı seribaşı Novak Djokovic ise Tayvanlı Yen Hsun Lu ile oynadığı karşılaşmayı 6-3, 6-2, 6-2'lik setlerle 3-0 aldı.

Wimbledon'a 6 kez katılan ve 2004 ve 2005 yıllarında 2. Turda elenen 23 yaşındaki Tayvanlı raket ile Novak Djokovic daha önce 1 kez 2008 yılında Hopman Kupası'nda karşılaşmıştı.

AYNUR TATTERSALL - LONDRA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title