Haberler

Wilson: "Yönetim, Tasarıya Aktif Bir Biçimde Karşı Çıkacak"

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, "Ermeni Soykırımı"na İlişkin Tasarının Kongre'ye Sunulması ile İlgili Olarak "Bush Yönetiminin Tavrında Bir Değişiklik Yok. Yönetim, Bu Teklife Kongre'de Aktif Bir Biçimde Karşı Çıkacaktır" Dedi.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, "Ermeni soykırımı"na ilişkin tasarının Kongre'ye sunulması ile ilgili olarak "Bush Yönetiminin tavrında bir değişiklik yok. Yönetim, bu teklife Kongre'de aktif bir biçimde karşı çıkacaktır" dedi.

Ross Wilson, çok sayıda milletvekilinin imzası ile Temsilciler Meclisi'ne sunulan tasarı ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada Bush Yönetiminin tasarıyı engelleme kararlığını dile getirirken "trajik olaylar" ifadesini kullanması dikkat çekti. Wilson açıklamasında şöyle dedi:

"Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde gerçekleşen trajik olaylar ile ilgili bir yasa teklifi, dün ABD Kongresi'ne sunulmuştur. Bush Yönetiminin bu konudaki tavrında bir değişiklik yoktur. Daha önce belirttiğim gibi Yönetim bu teklife Kongre'de aktif bir biçimde karşı çıkacaktır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title