Haberler

Mobil Gençlik Merkezi" Gençlerle Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın etkinlik alanını gezmesi Gençlerin Futbol, basketbol, mini golf, satranç, okçuluk, mangala, langırt, halk oyunları, Boks, Sokak Tenisi oynaması Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin'in konuşması Etkinliğe katılan gençlerden Dilara Kaplan'ın konuşması Siirt Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen "Mobil Gençlik Merkezi" gençlerle buluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın etkinlik alanını gezmesi

Gençlerin Futbol, basketbol, mini golf, satranç, okçuluk, mangala, langırt, halk oyunları, Boks, Sokak Tenisi oynaması

Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin'in konuşması

Etkinliğe katılan gençlerden Dilara Kaplan'ın konuşması Siirt Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen "Mobil Gençlik Merkezi" gençlerle buluştu.

İlki geçen yıl gerçekleştirilen Proje ile gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklere yönlendirilmesi ve bu etkinliklerin sokağa taşınmasıyla da toplumda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Genç nesillere, Siirt'te yerleşen terör mağduru gençler, Suriyeli, Afganlı mülteciler ve dezavantajlı gruplara etkinlikler götürerek, onların spor ile olan bağlarını güçlendirmeyi sosyal ve fiziksel açıdan onları güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan projede, açık havada gençlere Futbol, basketbol, mini golf, satranç, okçuluk, mangala, langırt, halk oyunları, Boks, Sokak Tenisi ve Çocuk oyunları etkinlikler düzenlendi.

Etkinliğe katılan Vali Mustafa Tutulmaz, alanda kurulan stantları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Gençlerle sohbet ederek, etkinliklere katılan Vali Tutulmaz, gençlerle birlikte çeşitli oyunlar oynadı.

Sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı gençlere yönelik kurulan stantlarda çeşitli sportif faaliyetler yapma imkanı sunulduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

İl Gençlik ve Spor il Müdürü Hüsam Olgaç, ise projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, proje koordinasyon genel müdürlüğünce finanse edildiğini ve gençlik spor kulübünce hazırlandığını belirterek, "Şuanda ikinci projemizi hayata geçirdik yaklaşık 400 genç bu projeyle birleşti. Bundan sonraki çalışmalarımız ilçelerde, beldelerde ve köylerde devam edecek. Boş günlerde yine gençlik merkezi spor salonunda ve geniş ekranlı yerlerde bu tür çalışmalarımız devam edecek" dedi.

"Gençlerin ayağına giderek sosyal aktivitelerle buluşturacağız"

Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin de, "Gençliğe giden yoldayız" sloganı ile ilki geçen yıl başlatılan proje ile Siirt Merkez, ilçeler, Beldeler ve Köylerde 18 alanda stant açtıklarını belirterek, 8 bin 500 gence ulaştıklarını, bu yılda 20 alanda stant açmayı ve daha çok gence ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Tekin şöyle konuştu:

"Gençlik projeleri destek programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca finanse edilen projemiz gençlik ve spor kulübünce yürütülmekte, bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Hedefimizde 10 bin gence ulaşmak var, inşallah bunu başaracağız. 25 tane stand var hedefimizde ve bu toplamda 3 ay süre zarfında olacak bunlar. Bu projemizle de gençlik merkezimize gelemeyen, sosyal faaliyetlere katılma imkanları olmayan gençlerimizi burada sporsal faaliyetlerle buluşturmayı düşünüyoruz. Projemizin bir diğer ayağı ise sinema etkinliği ve bu etkinliğimizi de daha önce hiç sinemaya gitmemiş gençlerimizi ilçelerden olsun, merkezde olsun gençlerimizi sinemaya götürerek sinemayla buluşturduk. Gençlerin ayağına giderek sosyal aktivitelerle buluşturacağız. Bu projemizin sonunda toplamda 700 gencimizi sinemayla buluşturacağız."

Etkinliğe katılan gençlerden Dilara Kaplan, sosyal faaliyetlere katılamadığı için böyle projelerle hem sosyal hem sportif aktivitere katılma imkanı bulduklarını söyledi.

Gençlik ve Spor bakanlığın bu tür projelerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Kaplan, "En azından boş boş gezinip boş işlere veya kötü olaylara karışmaktansa bu faaliyetler genç arkadaşlarımıza yararlı olacağını düşünüyorum ve bu tür projelerin devamını diliyorum" diye konuştu.

Gençlik Merkezi hizmet binasının bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklere, Vali Tutulmaz, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri, Gençlik Merkezi çalışanları, davetliler ve gençler katıldı.

Buradaki programın ardından, Proje kapsamında ilçelerden getirilen 200 genç sinemayla buluşturuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title