Haberler

Mardin'de MİT ve jandarma, bombalı eylem hazırlığında olan teröristleri son anda önledi

Güncelleme:

Mardin'de MİT ve jandarma, bombalı eylem hazırlığında olan teröristleri son anda önledi Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Jandarma, MİT ve TSK'nın müşterek yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu Suriye'de 5 kişilik terör örgütü PKK mensubunun Türkiye'ye geçiş yapacağı ve bombalı eylem...

Mardin'de MİT ve jandarma, bombalı eylem hazırlığında olan teröristleri son anda önledi

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Jandarma, MİT ve TSK'nın müşterek yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu Suriye'de 5 kişilik terör örgütü PKK mensubunun Türkiye'ye geçiş yapacağı ve bombalı eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. 5 bölücü terör örgütü mensubuna karakol personeli tarafından müdahale edilmesi üzerine şahısların ellerinde bulunan malzemeleri atarak geri kaçtıkları öğrenildi. Alınan istihbarat sonucunda hudut birlikleri sınır hattında, JÖH ve komando birlikleri geri hatta tedbir alırken MİT tarafından istihbarat desteğine devam edildi.

Jandarma ve MİT, Suriye'den bombalı eylem için 5 terör örgütü PKK mensubunun Türkiye'ye geçiş yapacağı bilgisini aldı. Kızıltepe Şenyurt Mahallesi Aşağı Salkım Mezrasında Karatepe Piyade Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan sınır hattından yasadışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 5 bölücü terör örgütü mensubuna karakol personeli tarafından müdahale edilmesi üzerine şahısların ellerinde bulunan malzemeleri atarak geri kaçtıkları öğrenildi.

Terör örgütü mensuplarının kaçtığı bölgede yapılan incelemede 1 siyah naylon poşet ve 1 sırt çantasının olduğu tespit edilmesi üzerine JÖH ve komandolar tarafından alınan emniyet tedbirlerinin ardından Mardin İl Jandarma Komutanlığına bağlı bomba ve mayın arama köpek unsurları ile şüpheli poşet ve çantada yapılan kontrolde Mikser ve Duman isimli köpeklerin tepki vermesi üzerine olay yeri inceleme ve patlayıcı madde uzmanları olay yerine gelerek gerekli emniyet tedbirlerini alıp inceleme yaptı. Yapılan inceleme neticesinde; sırt çantası ve siyah naylon poşet içerisinde 2 adet ayakkabı, 15 kilogram plastik patlayıcı madde 9 bin 200 Suriye parası, 4 adet sim kart, 9 adet pil, 3 adet R/F komutalı EYP ateşleme anahtarı, 6 adet elektrikli fünye, 3 paket sigara, 1 adet siyah deri mont ve 1 adet termal sırt çantası kılıfı bulunduğu tespit edildi. Ele geçirilen malzemelerin kriminal inceleme için muhafaza altına alındığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Jandarma Suriye Mardin 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title