Haberler

İzmirli kızları döven polis, bağış yapmayı reddedip sanık oldu

Güncelleme:

İzmir'de 2 yıl önce kendisinden yardım isteyen genç kızları darp ettiği iddiasıyla yargılanan polis memuru, kızların avukatının "Kıyafetime Dokunma Platformu'na bin 500 lira bağış yapsın şikayetimizden vazgeçelim" önerisini kabul etmedi.

İzmir Alsancak'ta 10 Ağustos 2017 gecesi, motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer, yardım istemek için yanına gittikleri polis memurunun "Bu kılıkla size az bile yapmışlar" şeklindeki sözlü tacizine maruz kalmıştı. Bununla da yetinmeyen polis memuru, sözlerinden dolayı kendisine karşı gelen kızlara fiziki saldırıda bulunmuştu.

GÖRÜNTÜLER SONRASI SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Olay görüntülerinin Show Haber'de yayınlanmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatılmış ve polis memuru O.Y. hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Yapılan yargılama sonrasında mahkeme, polis memuru O.Y.'yi önce, "kasten yaralama" suçundan 4 ay, "nüfuzu kötüye kullanmak" suçundan da 6 ay hapis cezasına mahkum etmişti.

Kadınları döven polis, bağış yapmayı reddedip sanık oldu

Sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle takdiri indirim yapan mahkeme, polis memuru O.Y.'nin toplamda 5 ay hapis cezası ile hakaret suçundan da bin 860 TL para cezasına çarptırılmasına hükmetmişti.

Kadınları döven polis, bağış yapmayı reddedip sanık oldu

BAĞIŞ YAPMAYI REDDETTİ, SANIK OLDU

Olayın yankıları devam ederken Habertürk gazetesinden Yasemin Güneri, davayla ilgili çarpıcı bir detayı paylaştı. Genç kızların avukatı, arabulucuya "Müvekillerim kıyafetler yüzünden eleştiren ve sonrasında darp eden kişi 'Kıyafetime Dokunma Platformu'na 1500 lira bağışta bulunursa şikâyetimden vazgeçerim" önerisini sundu. Herkesin "kesin kabul eder" gözüyle baktığı bu öneri, polis memuru tarafından reddedildi. Bu öneriyi reddeden polis memuru, sanık sıfatıyla yeniden yargılanmayı tercih etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İzmir Haberler

500

Yorumlar (162)

mevlut haki:

alkollüyken polise nasıl küfrettiyseler artık. ne oldukları belli zaten.

125
58
yanıtYanıtla
miko:

Ne olduklarının bi önemi yok orda bi polis memuru bu şekilde davranamaz bi vatandaşa

yanıt74
yanıt60
asd:

Velev ki küfür etmiş olsun, polisin yumruk önce yumruk atıp, daha sonra yere yatırıp darp etmesi doğru mu?

yanıt71
yanıt59
erkek polis de olsa yine erkek terörü:

polis amme hizmeti yapan bi görevli olarak ondan yardım isteyen kim olursa olsun yardımcı olmalı gerekli prosedürü uygulamalıydı. ne olursa olsun küfür bile etseler ki bilmiyoruz küfür var mıydı kadınlara kaba kuvvet kabul edilemez. ne oldukları belli zaten oldukça aşağılayıcı olmuş. kaldı ki o polis bi mağdurun yardım isteğine mağdur ederek karşılık vermiş insanlıktan çıkmış yani. kendisine bi saldırı olmadan yapıyor bunu. kınıyorum

yanıt33
yanıt54
Seren canj:

Nerden biliyon orda mıydın

yanıt31
yanıt42
RSM:

Polise küfür edince polis sana saldırma hakkına mı sahip oluyor ? O üniforma bu mu ? Al beline silahı, copu, millet sana saygısızlık edince hemen saldır. Ben buna mı vergi ödüyorum ? Yürüyün gidin avamlar, eğitim ve kültür görün.

yanıt18
yanıt13
ANKA:

Polis görev icabı her türlü insanla karşılaşır. Olur o zaman bana yan baktı çamura yattı o zaman dağıt vatandaşın ağzımı yüzünü olmaz kardeşim. alkollüymüş nerden biliyorsun alkollü olduğunu veya alkollü hiç basında izlemiyormusun görevini sabırla yapan trafik polislerini onlarda polis ne yapıyorlar yasanın gereğini uyguluyorlar vatandaşa tekme tokat dalmıyorlar biraz sabır ve riyakat. . .

yanıt12
yanıt6
vatandaş:

adamsın la polıs bey

54
35
yanıtYanıtla
ali:

1. 500 liraya davadan vazgeçecekseniz ne diye açtınız davayı? Kıyafetime Dokunma Platformu yerine Cebimizi Doldur platformu yapın bence adınızı daha uygun olur.

44
24
yanıtYanıtla
marko:

adamın ondortlüsü bravo

34
25
yanıtYanıtla
Tüm 162 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title