Haberler

Islak kek tarifi En güzel ıslak kek tarifleri

Güncelleme:

Islak kek tarifi ve ıslak kek tarifleri sürpriz kutlamalar yapabilir, sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Lezzetli ve nefis görünümü ile iştah kabartan ıslak kekler. Pratik ıslak tarifi ve ıslak kek tarifleri ile size kolaylık sunuyor. İşte nefis ıslak kek tarif ve özel ıslak kek tarifleri…

Yumuşacık dokusu ve dağılan yapısı ile herkesin sevdiği ıslak evinizde kolayca yapmak için ıslak kek seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Özel ıslak kek ve farklı ıslak kek tarifleri ile mutfakta harikalar yaratarak sevdiklerinizi etkileyebilirsiniz. İşte görünümüz lezzetli ıslak kek tarifleri…

ÇİKOLATALI ISLAK KEK NASIL YAPILIR?

5 çaylarının vazgeçilmez atıştırmalığı ıslak kek, hem misafirleriniz hem de çocuklarınız için leziz bir mola seçeneğidir. Yumuşacık dokusu ve enfes tadı yemeye doyamayacağınız çikolatalı ıslak kekle vazgeçilmez tarifiniz olacak.
Çikolatalı ıslak kek için gerekli malzemeler:
4 adet yumurta, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 200 gram sütlü veya bitter çikolata, yarım çay bardağı süt, 1, 5 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya
Çikolatalı ıslak kek yapılışı:
Şeker ve yumurtayı mikserler yaklaşık 10 dakika çırpın. Vanilya, kakao, sıvı yağ ve süt ilave edip tekrar çırpın. Bu karışımdan bir su bardağı kenara ayırın. Geri kalan kısmına kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru orta boy bir tepsiye dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika boyunca pişirin.
Bir yandan çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataya 1 bardak ayırdığınız karışımı yarım çay bardağı kadar süt ilave edip hızlıca çırpın.
Kek sıcak haldeyken dilimleyin. Çikolata sosu da kekin her yerine gelecek şekilde dökün. Biraz bekleyip ıslak keki ılık şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Islak kek tarifi En güzel ıslak kek tarifleriIslak kek tarifi

PORTAKALLI ISLAK KEK NASIL YAPILIR?

Özellikle çocuklarınızın sağlıklı şekilde beslenmesini istiyor ve onlara lezzetli atıştırmalıklar ikram etmek istiyorsanız, portakallı ıslak kek tarifini deneyebilirsiniz. Çocuklarınızın çok seveceği bu tarif ile çocuklarınız sağlıklı ve lezzetli şekilde beslenmiş olacak. Portakallı ıslak kek tarifi sadece çocuklarınızın değil sizin de çok seveceğiniz bir tarif olacak. İşte portakallı ıslak kek tarifi…
Portakallı ıslak kek için gerekli malzemeler:
3 adet yumurta,1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 adet portakalın suyu, 1 çay kaşığı karbonat, 2 buçuk su bardağı elenmiş un, 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi, Portakal suyunun bardağının üstünü tamamlayacak miktarda süt.
Sos için: 2 adet portakalın suyu, 1 çay bardağı su, 4 çorba kaşığı toz şeker, Portakalların kabuk rendesi
Portakallı ıslak kek yapılışı:
Kek kalıbını güzelce yağlayıp unlayın.
Çırpma kabına portakal kabukları ve toz şekeri alıp yavaş şekilde çırpın.Yumurtaları ilave edip elenmiş unu üzerine ekleyin. Yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Portakal sulu sütü ve sıvı yağı da ilave edip yavaş yavaş şekilde karıştırın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Harcı kalıba dökün ve fırına sürüp 15 dakika pişirin ve ısısını 170'e düşürün. 45 dakika sonra tekrar kontrol edin.
Bir yandan sosu hazırlayın.¾ kaşık toz şekeri su ile karıştırın. 2 portakalın kabuklarını ve suyunu ilave edip pişirin. Fırından çıkardığınız keki bira ılıtıp servis tabağına alın. Üzerine soğuk sosu ilave ettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Islak kek tarifi En güzel ıslak kek tarifleriIslak kek

MUZLU ISLAK KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Islak kek tarifini farklı şekilde yapmak istiyorsanız deneyebileceğiniz lezzetler var. Muz ilavesi ile ıslak kekinizi değiştirebilir, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu tarifle 5 çaylarınızda lezzet rüzgarları estirebilirken, çocuklarınızın da çok seveceği bir seçeneğe sahip olacaksınız.
Muzlu ıslak kek için gerekli malzemeler
3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, Aldığı kadar un, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
Sosu için: 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao, Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker
Üzeri için: Hindistan cevizi, muz sütlü çikolata
Muzlu ıslak kek yapılışı
Şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırpın.Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve kakao ekleyip çırpmaya devam edin. Kek hamurunu elde edin.170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kek pişerken bir yandan sosu hazırlayın. Kakao, süt, sıvı yağ ve kakaoyu çırpın. Kaynamaya başlayıncaya kadar ocakta ısıtın.Kek pişince 3 dk bekleyip ve daha sonra dilimleyin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp soğumaya bırakın.
Muzları dilimleyip Hindistan cevizine bulayın.Kekin üzerine süs olarak dizin. Dilerseniz sütlü çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Islak kek tarifi En güzel ıslak kek tarifleriIslak kek

KOLAY ISLAK NASIL YAPILIR?

Hızlıca ıslak kek yapmak ister misiniz? Zamanınız azsa ve hemen servis yapmanız gerekiyorsa kolay ıslak kek tarifini tercih edebilirsiniz. Her evde bulunan pratik malzemelerle yapılan kolay ıslak kek tarifi ile her an misafir ağırlamaya hazır olacaksınız. İşte kolay ısla kek tarifi…
Kolay ısla kek için gerekli malzemeler:
4 yumurta, 2 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya, 1 su bardağı süt, 1su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt
Kolay ıslak kek yapılışı:
Kolay ıslak keki yapmaya başlarken öncelikle şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından süt, kakao ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Bu karışımdan bir bardak kenara ayırın. Kalan karışımı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kek kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün.Önceden 180 derece ısıtılmış fırına alın.Kek pişince ılımaya alın. Üzeri için ayırdığınız bir su bardağı karışıma 1 su bardağı süt ekleyip kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı
Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500

Yorumlar (4)

Özlem Hanım:

Çok güzel olacak

0
0
yanıtYanıtla
HARİKA:

Şeker hastası olucam bağımlılık yaptı

0
0
yanıtYanıtla
Çok Güzel:

yapımı basit ve tadı güzel gerçekten tavsiye ederim

0
0
yanıtYanıtla
5çayı:

artık 5 çayları daha lezzetli olcakk mmm

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title