Haberler

İHYA-DER Başkanı Öldürüldü, Çıkan Olaylarda Üç Gazeteci Yaralandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerine tepki için bölgeye gelen ve elinde silahlar bulunan grup, üç gazeteciyi yaraladı.

Diyarbakır'ın Şehitlik Mahallesi'nde Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'a silahlı saldırı yapılması üzerine olaylar çıktı. Bir grup ellerinde silah ve satırlarla sağa sola saldırmaya başladı. Rastgele ateş açıp tehditler savuran göstericiler, olayı izlemeye gelen gazetecileri linç etmeye kalkıştı. Yaralanan 3 gazeteciden durumu ağır olan DHA muhabiri Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı.

İHYA-DER BAŞKANI SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran'a kimliği belirsiz kişiler tarafından evinin önünde silahlı saldırı düzenlendi. Baran, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

RASTGELE ATEŞ AÇTILAR

İHA'nın haberine göre; Bunun üzerine ellerinde silah ve satırlar bulunan bir grup, bölgeye gelerek çevreye ateş açtı. Hüda-Par'lı olduğu öğrenilen grubun, ilk belirlemelere göre çok sayıda kişiyi yaraladığı öğrenildi.

3 GAZETECİ YARALANDI

Görüntü almaya çalışan gazetecileri de hedef alan grup, basın mensuplarına tekme- tokat yere yatırıp, kamera ve fotoğraf makinelerin aldı. Olayda İHA muhabiri Burak Emek ile DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar'ı yaralandı. DHA muhabiri Canan Altıntaş'ın durumunun ciddi olduğu belirtildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Gerginliğin devam ettiği bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

1 POLİS DE YARALANDI

Bu arada Diyarbakır'ın Şehitlik Mahallesi'nde meydana gelen çatışmada aynı zamanda bir de polis yaralandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Yenişehir Altıntaş Politika Güncel Haberler

title