Haberler

Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Hizmet-İş sendikası Malatya şubesi 7. Olağan Genel kurulunu yaptı Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan," ÖSP çözümünü asla kabul etmiyoruz"MALATYA - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin taşeron işçilere kadro çalışmalarına ilişkin, "Hak-İş olarak Özel Sözleşmeli Personel Statüsü...

Hizmet-İş sendikası Malatya şubesi 7. Olağan Genel kurulunu yaptı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan," ÖSP çözümünü asla kabul etmiyoruz"

MALATYA - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin taşeron işçilere kadro çalışmalarına ilişkin, "Hak-İş olarak Özel Sözleşmeli Personel Statüsü çözümünü asla kabul etmiyoruz" dedi.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Malatya şubesi 7. Olağan Genel kurulunu yaptı.

Bir otelde gerçekleşen kongreye Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan Arslan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, sendika temsilciler, sivil toplum örgütleri ve üyeler katıldı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan,burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin en büyük ikinci konfederasyonu olduklarını bu rakam ve sayıların kendileri için yeterli olmayacağını belirterek," Yaklaşık 14 milyon sigortalının olduğu bir ülkede, HAK-İş 600 bin üye ile yoluna devam edemez. Bunun 6 milyon olması gerekiyor" diye konuştu.

En büyük sorunlarının taşeron meselesi olduğunu söyleyen Arslan " Biz taşeron mevzusunda da ilk günkü gibi aynı yerde duruyoruz. Hükümetimize açık net ifadelerimiz oldu. Maliye Bakanlığı'nın daha önce yaptığı çalışmayla, geçtiğimiz günlerde yine medyada servis edilerek önümüze getirilen Özel Sözleşmeli Personel çözümünü asla kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Hükümetin henüz bu konuda bir taslağın olmadığını anımsatan Arslan, "Biz iyi niyetliyiz. Biz üzüm yemek istiyoruz, derdimiz o. Bu taşeron gerçeğini en iyi bilenlerdeniz. Yaşananları, mali portesini, ülkenin ekonomisindeki karşılığını biliyoruz, taşeron sisteminin hangi sorunlarla muhatap olduğunun farkındayız. O zaman geliniz artık bu sistemi sürdüremiyorsak gelin öyle bir sistem ortaya koyalım ki sürdürülebilir olsun. Biz objektif bakıyoruz. Ösp çözümü HAK İş yapılan bir operasyondur. Bilerek veya bilmeyerek kimse bu operasyonu alet olmasın O yüzden hükümetimize bu konuyu müzakere ederek masada çözmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de iş kazaları hakkında da konuşan Arslan, bu hükümet döneminde iş kazalarıyla ilgili inanılmaz düzenlemelerin yapıldığına ilk defa iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili müstakil bir yasanın çıkarıldığını belirten Arslan, şöyle konuştu: "Gencecik çocuklarımızı biz ülkesine en çok hizmet edeceği çağda maalesef tabutla mezarlığa gönderiyoruz. Bu hakikaten Türkiye'nin bir beşeri sermayesini heba etmesi demektir. İş, insan kaybı arka arkaya sayın sayabildiğiniz kadar. İnsanlar bir avuç kömür uğruna canlarını feda etmek zorunda bırakılıyorsa ortada bir sorun var demektir. İnsanı, emeğini ıskalayan, öteleyen bir tutumla karşı karşıyayız. Demek ki yasal düzenleme yapmak yetmiyor. Nerede eksiğimiz var oturup tespit etmek gerekiyor. Maalesef dünyada ilk sıralardayız iş kazalarında. Bu ülke bu kadar çaresiz mi? Niçin biz iş, trafik kazalarında bu kadar kayıp veriyoruz. Bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğu açık. Sendikal dünyanın olduğu yerlerde iş kazalarının oranı yüzde 1'i geçmiyor. Bütün sorun sendikasız, toplu sözleşmesiz iş yerlerinden kaynaklanıyor."

Tek liste halinde gidilen kongrede Bünyamin Geleri yenide Hizmet-İş sendikası Malatya şube Başkanı oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hizmet İş Sendikası Mahmut Arslan Malatya Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title