Haberler

HDP: Seçim Hükümetinde Sorumluluktan Kaçmayız

Güncelleme:

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen "Seçim hükümetinden kaçınmayacağız, sorumluluk üstleneceğiz." açıklamasında bulundu.

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi seçime götürmesi halinde oluşturulacak seçim hükümetinde yer alacaklarını açıkladı. Bilgen, "Seçim hükümetinden kaçınmayacağız, sorumluluk üstleneceğiz. Yetkisiz bir hükümetin daha fazla görev başında kalmaması için konuya böyle yaklaşıyoruz." dedi.

"CHP'NİN HER TÜRLÜ TEKLİFİNE AÇIĞIZ"

Bilgen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye hükümeti kurma yetkisi vermesi halinde CHP'nin 23 Ağustos'a kadar kendilerine getireceği her türlü teklife açık olduklarını söyledi.

"HDP OLURSA VARIZ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, seçim hükümetinde ancak HDP'nin yer alması halinde yer alacaklarını açıklamıştı.

"SEÇİM HÜKÜMETİNDEN KAÇINMAYACAĞIZ"

HDP MYK toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan HDP'li Bilgen, "Barışa dair bir program, konsept önümüzde geldiğinde kapımızın herkese açık olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Seçim hükümetinden kaçınmayacağız. Seçmen iradesinin sandığa özgürce yansıyabileceği bir atmosferde seçime gidilmesi konusunda elbette sorumluluk üstleneceğiz. Farklı siyasi partilerin öncelikleri ve Türkiye'de barışa dair yaklaşımındaki farkları çok net görüyoruz. Biz istemezuk tarzı bir siyasetten yana değiliz" diye konuştu.

"TÜRKİYE FİİLEN DARBE SÜRECİ YAŞIYOR"

Türkiye'nin fiilen darbe süreci yaşadığını ileri süren Bilgen, "Somut bir sorun var önümüzde. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor. Bu ortamdan çıkmak ve bir an önce herkesin can güvenliğini sağlanması için ne gerekiyorsa onu yapmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Bilgen, "Cenaze törenlerinde ailelerin feryadını duymazlıktan gelmek hiçbir siyasetçinin, hiçbir siyasi partinin hakkı değildir. Böyle bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Türkiye'nin güven içerisinde seçime gitmesi gerektiği ile ilgili bir irade 23 Ağustos'ta netleşirse, önümüzdeki günlerde başka bir alternatif ortaya çıkmazsa biz güven ortamı içerisinde seçime gidilmesi konusunda üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ayhan Bilgen Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (421)

Mustafa KartalMobil-ANDROID:

Su HDP ye yani teroristtlere oy veren seref madurlari obur dunya da nasil hesabini vereceksiniz Erdogani sevmeyin ama kalles de olmaya gerek yok!

117
228
yanıtYanıtla
Öcalan:

Öcalan la masaya oturan akp ile Hdp nin ne farkı var doğuyu peşkeş çekenler le ne farkı var , sende mesul sun o zaman ölenlerden

yanıt1
yanıt2
XMobil-IOS:

Oylar selo baskana basbakanik yetmez cumhurbaskanligi iste o zaman turkiye demokrasiye ulasir

151
143
yanıtYanıtla
tarafsız:

Biraz huzur istiyorsanız oyunuzu akp ye verin ... 15 yıl sevmediğiniz akp nin sayesinde huzurla yaşadınız.. Gittiniz terör örgütü PKK ve hdp ye oy verdiniz terör yanlısı ve destekçisi chp ye oy verdiniz.. Ne deyim artık aklınız başınıza gelmiştir. Tek yol ..AKP tek iktidar AKP. TEK BAŞKAN..REİS ERDOĞAN.....

50
124
yanıtYanıtla
Ahmed ahmet:

REİS sana tükürmeye bile tenezzül etmez. . . . Akif in dediği gibi tükrüğüne yazık.

yanıt2
yanıt0
izmir li:

Bence akp mhp birlessin yeni bir parti kursun adı da AHMAK PAR OLSUN.

151
21
yanıtYanıtla
erdogan baskan olsun diye:

- türkiye yaniyor cocuklar ölüyor koyunlar hala akp oy veriyor

38
105
yanıtYanıtla
panter:

sende Türkiye o kadar çok seviyorsun ki Türkiyeyi (T) sini bile küçük harfle yazıyorsun öyle mi . vay militan vay

yanıt11
yanıt2
emrehan:

Akp yok ikende bu terör belasi vardi bos konusma, teröriste ve partisi olan hdp ye verilen taviz bitti sizin kuyruk aciniz o yüzden.

yanıt7
yanıt1
ssss:

Lan pembe panter vatan sonra sevgisini kiyasladigin seye bak. Butur bos seylere takilma o ladar seviyosan cepeye yallah. Rte kendi hirsi ugruna ulkeyi yakti gormuyosunuz.

yanıt2
yanıt3
Tüm 421 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title