Haberler

Alkollü şahıs, hem sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etti, hem de polise zorluk çıkardı

Güncelleme:

Eskişehir'de arkadaşlarıyla birlikte sokağa çıkma yasağını ihlal eden alkollü şahıs, polis ve bekçi ekiplerine zor anlar yaşattı. Polis ekiplerinin kimliklerini görmek isteyen alkollü şahıs, "Bu üniformayı 15 liraya satıyorlar. O şapkayı 10 liraya satıyorlar. Sen bana kimlik göstermek zorundasın, hepiniz bana kimlik göstermek zorundasınız" dedi.

Eskişehir'de, biri kadın iki arkadaşıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden alkollü şahıs, kendilerini uyaran polis ve bekçi ekiplerine zorluk çıkardı.

Olay akşam saat 20.00 sıralarında Eskibağlar Mahallesi Gençlik Merkezi Sokakta yaşandı. Alkollü olduğu belirlenen Hasan Sadık K. isimli şahıs, biri kadın iki arkadaşıyla birlikte maskeleri olmadan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek dışarı çıktı. Sokak üzerinde kendilerini gören polis ve bekçi ekipleri grubu durdurarak, maskesiz halde neden dışarıda olduklarını söyleyerek kimliklerini görmek istedi. Bu esnada, iddialara göre Hasan Sadık K. ve arkadaşları, polis ve bekçilere tepki göstererek kimlik göstermek istemedi. Ardından trafik ekipleri, bölgeye takviye ekip istedi. Daha sonra şahısların kimlikleri alınıp, her birine sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden 3 bin 150, maskesiz sokağa çıkmaktan Kabahatler Kanunu gereği 392 lira olmak üzere toplam 10 bin 626 TL idari işlem uygulandı.

"BU ÜNİFORMAYI 15 LİRAYA SATIYORLAR. O ŞAPKAYI 10 LİRAYA SATIYORLAR"

Alkollü şahıs, kendisine işlem yapan polisin yanına giderek kimliğini görmek istedi. Bu sırada polis, "Sen benim polis olduğumu biliyorsun değil mi?" diye karşılık verince, alkollü Hasan Sadık K. ise, "Ben bu üniformayı giyemez miyim? Bu üniformayı 15 liraya satıyorlar. O şapkayı 10 liraya satıyorlar. Sen bana kimlik göstermek zorundasın, hepiniz bana kimlik göstermek zorundasınız" dedi. Polis ekipleri, uzaklaştırmaya çalışsa da alkollü şahıs, avukatını aradığını, o gelmeden gitmeyeceğini söyledi.

"BABA GELEREK POLİS EKİPLERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ"

Bir süre sonra alkollü gencin babası olay yerine geldi. Polis ekipleri, babaya yapılan işlemlerin gerekçelerini anlattı. Baba, "Beyefendi görevini yapıyor. Herkes görevini yapıyor. Ben avukat filan değilim. Ben sıradan vatandaşım. Tabii ki sen görevini yapacaksın" ifadelerini kullandı.

"BABASININ CEVABI ALKOLLÜ GENCİ TATMİN ETMEDİ"

Babasının konuşmasından tatmin olmayan şahıs ise, "Bu kadar mı?" diyerek tepki gösterirken, baba da, "Arkadaşlar görevini yapıyor. Herkese yapıyorlar. Senin baban Cumhurbaşkanı olsa ne olacak kanundan üstün mü" diyerek, polis ekiplerinden oğlu adına özür diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eskişehir Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500

Yorumlar (16)

kara:

kimlik göstermek zorunlu olmalı artık bu ülkede. . . sonra yap görevini

5
5
yanıtYanıtla
Xyz:

Polisin düşürüldüğü duruma bak, yazık

7
0
yanıtYanıtla
123:

Helal olsun delikanlıya cesaretiymiş. Poliste bayağı beyefendi biri. Her ikisini de tebrik ediyorum

3
3
yanıtYanıtla
Arafta kaldık:

ABD ile kıyaslayın hadi, ülkeyi beğenmeyenler hadiiii, orada bu tarz soru bile sordurmazlar. Sıkıyosa ani bi şekilde haraket etsin bak nasıl sıkıyorlar. Şu tipleri görünce ülkenin özgürlük seviyesi ile zeka seviyesinin nasıl ters orantılı olduğunu görüp sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorumm

5
0
yanıtYanıtla
:

NASİHATTE ŞÖYLE DİYOR Serîr-i bezm-gâh-ı fakrı her bir câna vermezlerDeğil her cânâ yâhû belki cânâna vermezlerEfendi umma sen âb-ı hayât-ı bâdeden hisseAnı insâna tahsîs etdiler hayvâna vermezler

2
2
yanıtYanıtla
DRABİZON Lİ ŞEHİT EREN BÜLBÜL ÜN YAKINI:

Vay bee polis görev yapamaz hale geldi. Ben buradan o babanın ellerinden öpüyorum 65 yaşında olduğum halde. Polisten kimlikte istiyor. Elbiseler, şapkalar satılıyormuş. Yahu öyle ise sahte kimlikte yapabilirler o kadar bekçi polis sahte kıyafetlerle mi dolaşıyor. Hadi bir tane olsa tamam diyelim. Soytarının derdi başka alkollü ya yanında da a avrat var ya.

3
0
yanıtYanıtla
Nuri Alco:

Baskasina maske tasimadi diye 3500 tl ceza yaz. Bu burnunuzun dibinde artistlik yapsin. Bu serbest, arkasi var ya ondan dimi. Bunun gibisine bukadar bosluk verirsen, daha cok böyle durumlar izleriz. Mesafe, maske, devlet memurunu rencide ve kücük düsürme her cezaiyi durum var, ama serbest. Tam sopalik, nokta!

3
0
yanıtYanıtla
Nuri Alco:

Polis olsam kimlik gösterir, sonrada dogru ekip arabasina bindirir süpheli sahis diye kogusa.

2
0
yanıtYanıtla
Manuel:

Polis kimlik gostermek zorunda. kimlik gosterdikten sonra da kimlik sorma hakkina sahip

0
2
yanıtYanıtla
Aytaç Erçalık:

Almanya''da polisler kimlik gösterir gerekirse. Ortada suç var ancak Hasan Sadık''ın kimlikte ısrarcı olmasını doğru buluyorum.

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title