Haberler

Batman'da Bir Gün Ara ile Bulunan Cesetler Afgan Baba ve Oğluna Ait Çıktı

Batman'da bir gün ara ile bulunan cesetler Afgan baba ve oğluna ait çıktıBatman merkez Cumhuriyet Mahallesinde birer gün ara ile bulunan iki cesedin Afgan uyruklu baba ile 11 yaşındaki oğluna ait olduğu espit edildi.

Batman'da bir gün ara ile bulunan cesetler Afgan baba ve oğluna ait çıktı

Batman merkez Cumhuriyet Mahallesinde birer gün ara ile bulunan iki cesedin Afgan uyruklu baba ile 11 yaşındaki oğluna ait olduğu espit edildi. Emniyetin bulunan iki ceset ile ilgili çalışması devam ederken, mahelle muhtarı Zeki Yasak, Bu olayın şokundayız. Sokak sakinleri yaklaşık 8-9 ay önce kendi hallerinde olan 4 kişilik Afganlı'nın bu sokakta oturduğunu söylüyor. Bugüne kadar bu Afganlılar bize her hangi bir bildirimde bulunmadı. Cumartesi günü 45 yaşlarındaki bir Afganlının cesedi kilitli banyoda bulundu. Bir gün sonra da 11 yaşındaki çocuğun cesedi bitişikteki yaklaşık 15 yıldır boş olan metruk evde ortaya çıktıdedi.

Cumhuriyet Mahallesinde birer gün ara ile aynı sokakta bulunan iki cesedin sırrı çözüldü. Cesetlerin 45 yaşandaki Afgan uyruklu baba ile dün bulunan cesedin 11 yaşındaki engelli oğluna ait olduğu belirtilirken, cesetlerin yüzlerinin tanınmayacak halde olduğu öğrenildi. Devlet Hastanesi morgunda bulunan iki ceset ile ilgili polisin çalışması devam ederken, Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Zeki Yasak, mahallelerinde ilk kez böyle bir vahşete tanık olduklarını söyledi. Hala olayın şokunda olduklarını, 3 ay önce kayıplara karışan Afganistanlı 4-5 kişilik bir grup arasında böyle bir olayın yaşanabileceğini tahmin ettiklerini söyleyen muhtar Yasak, şöyle konuştuBugünden itibaren mahallemizde ne kadar sığınmacı varsa oturdukları ikametgahlarını güncelleştireceğiz. Afganistanlı ikisi baba, ikisi de oğul olmak üzere 4 kişilik bir grub Cumhuriyet Mahallesi 1504 sokaktaki 2 ila 4 numaralı evlerde oturuyorlar. Bir gün arayla cesetleri terk edilmiş evlerde bulunan Afganlılar bize oturma bildiriminde bulunmamıştı. 100'e yakın Suriyeli sığınmacı Cumhuriyet Mahallesinde oturuyor. Bu olayın şokundayız. Sokak sakinleri yaklaşık 8-9 ay önce kendi hallerinde olan 4 kişilik Afganlı'nın bu sokakta oturduğunu söylüyor. Bugüne kadar bu Afganlılar bize her hangi bir bildirimde bulunmadı. Cumartesi günü 45 yaşlarındaki bir Afganlının cesedi kilitli banyoda bulundu. Bir gün sonra da 11 yaşındaki çocuğun cesedi bitişikteki yaklaşık 15 yıldır boş olan metruk evde ortaya çıktı. Bu olaydan sonra yabancı uyruklu vatandaşlar ile sığınmacıların ikametgah yerlerini kayıt altına alıyoruz. Valilik ve Emniyet'in talimatıyla mahallemizde ne kadar sığınmacı varsa adreslerini yenileyeceğiz. Suriyeli sığınmacıların oturumlarında herhangi bir sorun yok. İlk kez Afganlı birkaç kişinin mahallemizde oturduğuna tanık oluyoruz. Ayrıca semt sakinlerinin şikayeti üzerine metruk ve boş olan eski binaların yıkılması için Belediye'den talepte bulunacağız. Çünkü bu evlerde maalesef istenilmeyen olaylar yaşanabiliyor. Bu üzücü olayların önüne geçilmesi için de metruk evlerin yıkımı kaçınılmazdır.

GÖÇ İDARESİ'NDE MOBESE'LER İNCELENİYOR

Bulunan baba ve oğluna ait cesetler ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 500 Afgan sığınmacının imza atmak için haftada bir gittiği İl Göç İdaresi'ndeki mobese kamera görüntüleri de incelemeye alındı. Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası Şubesi, olayın aydınlatılması için çok yönlü araştırma yaparken, mesainin ilk gününde Göç İdaresi'nin Mobese kayıtları da incelendi. İl Göç İdaresi Müdürü Vahap Asma, Batman'da oturan Afganlıların haftada bir imza atmak için idareye bizzat geldiğini ifade ederek, Kayıplara karıştığı söylenen Afganlı aile bizde kayıtlı ise mutlaka orataya çıkacaktır. Bu konuda Emniyet'in araştırması sürüyordedi.

SOKAKTA TEDİRGİNLİK

Turgut Özal Bulvarına yakın olan Cumhuriyet mahallesi 1504 sokakta cesetlerin bulunduğu 4 ve 5 nolu evlerin önünde bazı semt sakinleri gün boyu ayrılmadı. Sokak sakinlerinden bazı vatandaşlar, 4 nolu evin ikinci katındaki banyo bölümünde battaniyeye sarılı 45 yaşındaki erkek cesedi bulundu. Bir gün sonra da daha önce bir cafede çalışan engelli Afgan çocuğun cenazesi torba içinde bulundu. Bu sokakta oturuyoruz ama üç aydır bu evler kapalıydı. Herhangi bir koku hissetmedik. Belki de kış mevsimi nedeniyle cesetlerin kokusu etrafa yayılmadı. Bu metruk ev yaklaşık 15 yıldır kapalı ama bitişikteki evin ikinci katında ise Afganlı 4 kişinin oturduğunu biliyorduk. 8-9 Aydır bu sokakta oturuyorlardıdiye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Mahallesi Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title