Haberler

Alpay Özalan: Nani, İkinci Krasic Olacak

Güncelleme:

Eski milli futbolcu yeni yorumcu Alpay Özalan, Fenerbahçe'nin Atromitos galibiyetini yorumlarken "Nani'de sanki 'İkinci Krasic' olacakmış gibi bir görüntü var." ifadesini kullandı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Yunanistan'ın Atromitos takımını deplasmanda 1-0 mağlup ederken sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golü 89. dakikada Robin van Persie kaydetti. Vatan gazetesi köşe yazarı eski milli futbolcu Alpay Özalan, zorlu 90 dakikayı yorumlarken "Nani'de sanki 'İkinci Krasic' olacakmış gibi bir görüntü var." ifadesini kullandı.

İşte Alpay Özalan'ın bugünkü köşey yazısı...

"FENERBAHÇE FORMASI HAK ETTİĞİ SKORU ALDI"

Dün geceki maçın skoru ne olursa olsun, Kadıköy'de yapılacak rövanş maçında F.Bahçe'nin Atromitos'u en az 4-5 farklı mağlup etmesi beni şaşırtmaz. Bundan adım gibi eminim. Yalnız F.Bahçe dün 'Rakip zayıf', 'Daha sezon başı', 'Saha kötü', 'Stat kötü' gibi bahanelerin olmadığı bir karşılaşmaya çıktı. Oyun ne kadar temposuz da olsa 'F.Bahçe forması' hak ettiği skoru aldı.

"VOLKAN DAHA ÖNCE OYUNA ALINMALIYDI"

4-4-2 oynayan sarı-lacivertlilerin yapması gereken çok basitti. Oyunu kanatlara açıp Sow gibi, Fernandao gibi oyuncuları havadan beslemeleri ilk öncelik olmalıydı. Zaman zaman da bunu iyi yaptılar. Sow-Van Persie ve Nani-Volkan Şen değişiklikleri bence daha erken yapılmalıydı. Özellike Volkan Şen'in daha önce oyuna alınması F.Bahçe'ya farklı bir hava katardı.

"İLETİŞİM ZAYIF"

Benim için ilginç olan saha içerisinde Portekizce konuşan 7 oyuncu var. Ama aralarındaki iletişim zayıf. F.Bahçe'nin karşısında oyun disiplinine sadık, haddini bilen, agresif, santrforsuz, kontratağa kalkmayı deneyen bir takım vardı. Atromitos kesinlikle F.Bahçe'ye rakip olabilecek bir ekip değil. Öyle ki en iyi 3 oyuncusundan biri olan Umbides'in bugüne kadar oynadığı en iyi takım Orduspor. Böyle takımlara karşı iyi pas yapmak ve özellikle sakin oynamak F.Bahçe'nin ilk önceliği olmalıydı. Ancak ne olursa olsun F.Bahçe birçok pozisyona girdi ve bunların birini değerlendirmeyi başardı.

MAÇIN YILDIZI HAKEM

Atromitos karşısında dün F.Bahçe'nin en iyi oyuncusu Şener Özbayraklı, en kötü oyuncusu da Moussa Sow'du. Karşılaşmanın yıldızı ise hakemdi. İtalyan hakemin yakın pozisyon takibi ve oyunu devamlı oynatmayı düşünen bir yapısı vardı.

"NANI İKİNCİ KRASIC OLACAK"

Şunu söylemeden de geçemeyeceğim. F.Bahçe'nin iki Shakhtar Donetsk, bir Eskişehir, bir de dünkü mücadelesini seyrettim. Nani'de sanki 'İkinci Krasic' olacakmış gibi bir görüntü var.
Böyle maçlarda Nani gibi futbolcuların liderlik vasfını sahaya yansıtmaları gerekiyor. Hem arkadaşlarını ateşlemek hem de takıma faydası anlamında. Ben, Nani kadar büyük kariyerli bir oyuncunun hem oynadığı futboldan hem de saha içerisindeki liderliğinden bahsetmek isterim.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Alpay Özalan Fenerbahçe Moussa Sow Luis Nani Spor Haberler

500

Yorumlar (26)

kanaryaMobil-ANDROID:

Alex'te ilk geldiğinde 5 hafta alex bmu dedik ve sonra ilah oldu.sabır.

2
16
yanıtYanıtla
Futbolunuz Batsın:

Bir kulu Allâh,laştırmak,yer gök senin şu yazından dolayı kahrından titriyordur,böyle bir pisliği bünyemde barındırıyorum diye.Zebanilerde ateşin içinde sizi top olarak kullanıp birbirleriyle tek kale maç yaparlar.

yanıt4
yanıt2
vicdan:

seni yorumcu diye o kanala kim çıkardı bilmiyorum sen vakti zamanda beckham için de benzer ifade kullandın isviçre maçında aptalca penaltı avrupa şampiyonasında enayilil ödüllü önce kendine bak futbol fukarası ha çirkefliğini söylemedim onu herkes bilyor

6
4
yanıtYanıtla
Turk:

Sanki sendisi messiydi

8
1
yanıtYanıtla
Elgünçç:

Bu nasıl bi maçtı. Taktik yok orta saha yok. Sow gidecekse gitsin ruh gibi sahada. Nani''nin yerine volkan şeni oynat. adam aldığı her topu rakibe verdi. Dıego nun yerinede yaratıcı orta saha şart. Caner bildiğimiz sorumsuz caner.

7
0
yanıtYanıtla
FUTBOL CAHİLİ:

Futbolcuların ek gözleri var galiba. Top ayağına yakışan tek futbolcuyu sağa sola ileri geri koşturan tek futbolcuyu, Alpay gibi düz topçular başka yerleri ile seyrediyorlar.

6
0
yanıtYanıtla
vaaaayMobil-ANDROID:

it sanami kaldi... senden de yorumcu olduysa bravo... ezik futbolculuk hayatin bitti simdikte ezik yorumcu... güya kendini gündeme cicijarac...

3
2
yanıtYanıtla
seninokuduğunmek:

alpay senin okuduğun mektebin ben. . :D (galatasaraylı)

5
0
yanıtYanıtla
arsiz:

aa alpay nerdeyidin buzamana kadar bir sen eksiktin

4
1
yanıtYanıtla
seratMobil-ANDROID:

alpay ne kullanysn iyi kafa yapms :-)

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title