Haberler

Adapazarı'nda bir kışlada yedikleri yemekten zehirlenen 143 asker hastaneye kaldırıldı

Güncelleme:

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan bir kışlada 143 asker yedikleri akşam yemeğinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Askerlerden 63'ü ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken, 73'ü müşahede altında tutuluyor. Diğer 7 askerin durumunun ise ciddi olduğu ifade edildi.

Adapazarı 7. Komando Tugay Komutanlığı Taşkısığı Kışlasında 143 asker, yedikleri akşam yemeğinden sonra karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Askerlerden 63'ünün ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği, 73'ünün ise müşahede altında tutulduğu belirtildi. 7 askerin ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Askerlerin neden zehirlendiğine ilişkin inceleme başlatıldı.

SAKARYA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Hastanelerimize askerlerimizin bulantı, kusma, ishal ve ateş şikayetleri iletilmeye başlamıştır. Gerekli personel takviyeleri yapılarak ilk müdahaleler yapılmış, müşahedeyi gerektirenler uygun alanda takip altına alınmış, durumu iyi olanlar tedavilerini müteakip birliklerine gönderilmiştir. Başvuranlardan alınan kan ve gaita örnekleri ile yenilen yemeklerden alınan numunelerin laboratuvar tetkikleri devam etmektedir. Durumu ağır olan askerimiz bulunmamaktadır. Saat 22.30 itibarıyla toplam başvuru 143 olup bunlardan 63'ü ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir. 73'ü müşahede altına alınmış 7'sinin ise yatırılması uygun görülmüştür" denildi.

DAHA ÖNCE DE BAYBURT'TA YAŞANMIŞTI

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı'nda akşam yemeği yiyen askerlerden 35'i, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı. Askerlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin ardından taburcu edileceği bildirilmiş,askerlerin yediği yemeklerden incelenmek üzere numune alınmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adapazarı 3. Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Gül:

O yemegi yapanlar en agir ceza almali. Türkiye düsman dolu ve bilerek yapiliyor!

10
0
yanıtYanıtla
nnn:

adapazarlılar pek yemek yapmayı bilmezler, kimbilir ne yaptılar. . .

2
5
yanıtYanıtla
Xerxes:

Allah belanı versin!

yanıt0
yanıt0
BİR DOST:

NNN RESMEN SAÇMALAMIŞSIN. ADAPAZARLILARI SUÇLAMA. SUÇLANACAK VARSA O YEMEĞİ YAPAN ŞİRKETİ SUÇLAYACAKSIN. ACABA BİLEREK Mİ YAPILDI. . . .

yanıt1
yanıt0
NNN:

XERXES ALLAH SENİN BELANI VERSİN İNŞALLAH.

yanıt1
yanıt0
ah milletim ah:

devllet neden devreye girmiyor bir degill hep yasanıyorr almanya bizii kıskanıyor

6
0
yanıtYanıtla
NAMŞO AĞA:

şöyle adam gibi bir ceza vercen yemeğin kalanınıda mütahite yedircen bakalım bi daha oluyormu ama biz yine ödül veririz 10 sene daha ihale verirler ödül gibi

2
0
yanıtYanıtla
Hala allaha dua eden adam:

Demek diğer yedi asker çok yemiş. Koğuş sistemine karşıyım ya askere özel oda yada ev ver yada izin verin onlar kiralayabilsin. Olmaz yani böle. Koğuşta kalmak istemiyorum ben

1
1
yanıtYanıtla
Hüseyin Öz:

Daha önce de manisa da olmuş idi. Evvelce ordu kendi yemeğini kendi hazırlardı. Levazımcılar. Levazım sınıfı kalktı. Artık yemek sivil müteahitlerce hazırlanıyor. Eski kafalıyım belki ama ordu kendi yemeüini kendi hazırlamalı.

1
0
yanıtYanıtla
ece:

kaç kere oldu askerin yemekden zehirlenmesi akıllanmıyolarda

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title