Haberler

Verem Uyarısı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Verem (Tüberküloz) Hastalığının Tedavi Edilmediği veya Yanlış Tedavi Edilmesi Halinde Öldürücü Olabileceğini Bildirdi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, verem (tüberküloz) hastalığının tedavi edilmediği veya yanlış tedavi edilmesi halinde öldürücü olabileceğini bildirdi.

Dr. Yıldırım, Verem Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, veremin en çok akciğerlerde görüldüğünü ancak bütün organlarda hastalık yapabildiğini belirtti. Veremin, erken ve uygun tedavi yöntemiyle, yeterli süre içerisinde tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Yıldırım, "Verem, tedavi edilmez veya yanlış tedavi edilirse öldürücü olabilir" dedi.

Verem mikrobunun vücuda yerleştikten sonra aylarca hatta yıllarca hastalık yapmadan kalabileceğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Vücut tarafından oluşturulan savunma yanıtları, mikropları aktif olmayan bir şekilde tutarlar. Buna tüberküloz enfeksiyonu ya da kişinin enfekte olması diyoruz. Kişi, kendisinin enfekte olduğunu genellikle bilmez. Türkiye'de 10 milyon ile 20 milyon arası bir nüfusun enfekte olduğu, yani vücutlarında henüz hastalık oluşturmamış verem mikrobunun bulunduğu hesaplanmaktadır."

Dr. Yıldırım, vücutlarında hastalık oluşturmamış verem mikrobu bulunan insanların yüzde 5 ile yüzde 10'unun yaşamlarının bir döneminde verem hastası olabileceklerini de sözlerine ekledi.

(OÇ-ST-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title