Haberler

Veliler Birbirine Düştü

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda Alt Sınıf Öğrencilerine Tecavüzle Suçlanan 3 Öğrkencinin Tutuklanması, Tecavüze Uğrayan 4 Çocuğun da Koruma Altına Alınmasının Ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gönderdiği İki Müfettiş, 3 Gün Soruşturmalarını Tamamladı.

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda alt sınıf öğrencilerine tecavüzle suçlanan 3 öğrkencinin tutuklanması, tecavüze uğrayan 4 çocuğun da koruma altına alınmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği iki müfettiş, 3 gün soruşturmalarını tamamladı. Okul önünde toplanan veliler kendi aralarında sert tartışmalar yaşanırken, bazıları okul yönetimini suçladı bazıları ise öğretmenlere sahip çıktı.

Mazgirt'in Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda geçen hafta ortaya çıkan tecavüz skandalının şoku sürüyor. İddiaya göre YİBO'da alt sınıftan bir öğrenci, son sınıftaki üç öğrencinin kendisine zorla tecavüz ettiğini belirterek okul yönetimine başvurdu. Okul yönetiminin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan soruşturmada tecavüz etmekle suçlanan son sınıf öğrencileri O.E. A.B. ve B.K jandarma tarafından gözaltına alınıp durum Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi. Savcılık çocukları Tunceli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderip soruşturmalarının yapılması talimatını verdi. Üç öğrencinin yapılan doktor muayenesinde 2'sinin tecavüze uğradığı, 1 öğrenciye ile elle sarkıntılık yapıldığı belirlendi. Alt sınıflardaki çocuklara tecavüz etmekle suçlanan 3 öğrenci verdiği ifadede, ''Biz de başka öğrencilerin tecavüzüne uğradık. Akşam olduğunda kaldığımız yurtta soyunup öğrenciler birbirleriyle yatardı. Bu durum uzun süredir böyle devam ediyordu'' demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı olayın ardından 2 müfettiş gönderip inceleme başlatırken, Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü 3 rehber öğretmen ve 1 şube müdürü görevlendirmiş, okula da yeni müdür atamıştı. YİBO'da 3 gündür çalışmalarda bulunan müfettişler, öğretmenler, olayda mağdur olan ve diğer öğrenciler ile velilerle görüşüp bugün çalışmalarını tamamladı. Müfettişlerin yarın Ankara'ya dönerek konuyla ilgili bakanlığa geniş kapsamlı bir rapor vereceği öğrenildi. Bu arada müfettişlere bilgi vermek için okula gelen yaklaşık 30 veli arasında sert tartışmalar yaşandı. Bazı veliler olayın aynı köyden olan çocukların köyde yaptığını belirterek, görevden alınan öğretmenlere sahip çıkarken, bazı veliler artık çocuklarını okula göndermek istemediklerini ve taşımalı sisteme geçilmesini istedi. Öğretmenlere sahip çıkan veliler, ''Onların suçu yok olay bir köyde yaşanmış, eğer onlar göreve dönmezse biz çocuklarımızı okuldan alacağız'' dedi. Veliler, ellerindeki kağıtlarla görevden alınan öğretmenlerin geri getirilmesi için imza toplamaya başladı.

Yaşanan skandalda mağdur olan çocukların velileri ise okul yönetimi ve öğretmenleri sert dille suçladı. Olayda mağdur durumda bulunan 4 çocuğun velisi, öğretmenlere sahip çıkan diğer velilerle tartıştı. Olaydan sonra çocuğu korum altına alınan A.K. adlı baba, okulun dışarıdan güzel olduğunu ancak içerisinin çok kötü durumda olduğunu söyledi. A.K. ''Bugün benim çocuğuma yapılanlar yarın diğer çocuklara yapılır. Ben tüm öğrencilerin bir merkeze götürülüp kızlı erkekli muayene edilmesini istiyorum. Ben vali ile alay komutanı ile savcıyla konuştun, derdimi anlattım müfettişlere de her şeyi anlattım. Benim çocuğum yurda verildi, her gün ağlıyor annesini beni istiyor. Bir simit çalan çocuk 10 yıl ceza alıyor, bu olayı yapan çocuklar kaç yıl ceza alacak göreceğiz. Devlet bunun sorumluluğunu almalı ve gerekeni yapmalıdır'' dedi. Çocuğu yurda verilen velilerden A.K. olaydan sonra yüreğinin yandığını anlattı. A.K., ''Benim iki çocuğum yurda verildi, çocuklarım evlerine dönmek istiyorum ailece perişan olduk'' dedi. Y.K. ise çok zor durumda bulunduklarını belirterek, ''Çaresizlik içinde bulunuyoruz. Çocuğum yurtta her gün gözyaşı döküyor'' dedi.

Bir süre devam eden tartışmalar sırasında bazı veliler ise, okulun tüm görevlilerinin ve olayı gerçekleştiren çocukların velilerinin de başka yere gönderilmesini isteyerek, ''Biz bunların sürgün edilmesini istiyoruz'' dedi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ,(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title