Haberler

Vatandaşların Kar Yağışında Hayvan Sevgisi

Vatandaşların kar yağışında hayvan sevgisi Eskişehir'de başlayan kar yağışı sevindirirken, vatandaşlar sokak hayvanlarına yardıma koştuESKİŞEHİR - Eskişehir'de uzun zamandır beklenen kar yağışı bugün sabah saatlerinde başladı.

Vatandaşların kar yağışında hayvan sevgisi

Eskişehir'de başlayan kar yağışı sevindirirken, vatandaşlar sokak hayvanlarına yardıma koştu

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de uzun zamandır beklenen kar yağışı bugün sabah saatlerinde başladı.

Eskişehir'de beklenen kar yağışı bugün sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Kar yağışı vatandaşları sevindirirken, sokak hayvanları için ise tehlike oluşturdu. Sokakta donma tehlike ile karşı karşıya olan hayvanların yardımına hayvansever vatandaşlar yetişti. Kendi imkanları ile sokak hayvanlarına yiyecek temin eden vatandaşlar, yaşamaları için beslenmeleri gerektiğine dikkat çekti. Hayvanseverler, sokak hayvanlarına herkesin yardım etmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan kar yağışı sevinç ile karşılandı. Barajlarda ki doluluk oranların azalması sonra tedirgin olan vatandaşlar, yağışların başlaması ile umutlandı.

Kar yağışı sonrası mutlu olduğunu dile getiren esnaf Recai Polat, "Güzel bir duygu çok zamandır beklenen bir şey. Yağmurumuz yok, çoktan beri kurak gidiyor iklim. Karın yağması güzel bir durum, çiftçimiz kar bekliyor yağmur bekliyor. Herkes suya bağlı" dedi. İnsanların ellerinden geldiği kadar sokak hayvanlarına yardım etmesi gerektiğini ifade eden Polat, "İnsanlar mümkün olduğu kadar hayvanları korusunlar, ellerinden gelen yardımları yapsınlar. Biz de burada esnaf olarak yem atıyoruz, köpeklere mama veriyoruz, altlarına karton seriyoruz. Belediyelerin pek yardım ettiğini zannetmiyorum. Vatandaş kendi elinden geldiğince yapıyor.Herkes kapsının önüne bir kutu atıyor, hayvanlar üzerinde yatıyor. Belediyelerin kulübeleri var ama yetersiz geliyor. Bir sürü başı boş hayvan var mesela hepsine yeterli gelmiyor. Biraz daha belediyelerin yardımı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kar yağışının ardında kuşlar için yem satın alıp, dağıtan Zekiye Vatansever, "Herkes yem alsın dağıtsın hayvanlara. Dışarıda üşüyor çünkü hayvanlar. Bizler nasıl üşüyorsak onlarda üşür, onlarda acıkır. Bu yemleri hayvanlara vermek için aldım. Bunu devamlı yaparım" şeklinde konuştu.

Soğuk havalarda esnaf olarak hayvanlara yardımda bulunduklarını belirten esnaf Koray Hüseyin Özkılıç, "Beklediğimiz kar yağışıydı, biraz geç kaldı ama rabbimin işine karışılmaz. Karlı havalarda biz esnaf olarak, elimizden geldiğince sokak hayvanlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. . Nasıl ki evde kendimiz yemeğimizi yiyorsak çocuğumuza, yemeğini veriyorsak, evde arta kalan onların yiyebileceği yemekleri de onlarda bizim bir evladımızmış gibi bir kabın içerisinde getiriyorum, sabahları burada baktığım 3-4 tane hayvanlar var, onlara veriyorum"dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title