Haberler

Vatandaşlar, Doğal Gaz Çalışmalarından Şikayet Etti

Samsun'un Canik Beldesinde Düzenlenen Toplantıda Vatandaşlar, Doğal Gaz Faaliyetlerinin Ardından Yaşanan Sorunları Dile Getirerek Tepki Gösterdi.

Samsun'un Canik beldesinde düzenlenen toplantıda vatandaşlar, doğal gaz faaliyetlerinin ardından yaşanan sorunları dile getirerek tepki gösterdi.

Canik Belediyesi ve SAM-GAZ, Mekke Caddesi'ne doğal gaz hattının döşenmemesi ile ilgili toplantı düzenledi. Mekke Caddesi Salon Star'da yapılan toplantıya Canik Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Erbay ve Selçuk Kemeröz ile SAM-GAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ali Şener ve vatandaşlar katıldı.

Canik'te yapılan çalışmalar hakkında bir bilgi veren Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz, beldede her ne yapılıyorsa diğer kuma kurumları ile yapılan planlamalar çerçevesinde yapıldığını, bunun ise ekonomik açıdan gerekliği olduğunu vurguladı. Beldede yapılan çalışmaların vatandaştan toplanan vergilerle yapıldığına dikkat çeken Kemeröz, "Yolların yeniden kazılması ve başka bir hattın döşenmesi hem zaman kaybı hem de yapılan hizmetlerin heba olması demektir. Canik Belediyesi olarak bunun önüne geçmek için büyük mücadeleler veriyoruz. Beldemizde yaptığımız hizmetlerin kalıcı olması için beldemize alt yapı hizmeti getiren SASKİ ile, elektrik tellerinin yeraltına alınması ile yapılan çalışmada TEDAŞ ile, modern ve ekonomik ısınma kaynağı olan doğal gazın getirilmesi noktasında da SAM-GAZ yetkilileri ile sürekli iletişim halindeyiz. Amacımız sizlerin verdiği vergilerin yerinde kullanılması. Ama maalesef ülkemizde kurumlar arası iletişim gereği kadar hızlı değil" dedi.

Samsun'da yapılan doğal gaz çalışmaları hakkında bilgi veren SAM-GAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, doğal gaz hat döşeme işlemlerinin abone sayısına göre yapıldığını belirterek, "Mekke Caddemizi, yapılan abone sayısına göre 2008 yılı çalışma planı içine aldık. Burada yeterli sayıda abone olamadığı için doğalgaz çalışmaları gecikti. Ama yapılan projelerde sadece Mekke Caddesi yok. Bu ve buna bağlı birçok caddeye doğal gaz hattı döşenecek. Biz doğal gaz hattını döşerken, ilin, ilçenin veya beldenin 30 yıllık nüfusunu göz önüne alarak yapıyoruz. Bizim tek hedefimiz var. Oda, doğal gazı hizmetini sizlere en güvenli ve en ekonomik şekilde getirmek" diye konuştu.

Mekke Caddesi'ne doğal gaz hattının döşenmesiyle ilgili olarak Samsun'da ilk olarak Canik Belediyesi ile bir protokol imzalandığını, buna göre de 2008 yılının ilk çeyreğinde Mekke Caddesi'nde doğal gaz çalışmalarının başlayacağını belirten Albayrak, "Mekke Caddesi'ne doğal gaz hattı döşerken sadece bu caddeyi düşünmüyoruz. Buna bağlı sokakları da düşünmek zorundayız. Bunun için ayrı bir mühendislik hesaplamalar yapılıyor. Gelişigüzel hat döşeyemiyoruz. Doğal gaz hattı torpille olsaydı, Mekke Caddesi bu zamana kadar çoktan yapılmış olacaktı. Çünkü birçok hatırı sayılır insan aradı. Ama bu iş böyle değil. Belli bir basınçla çalışan doğal gaz hattı döşenirken mühendislik birçok hesaplamalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ali Şener'in Mekke Caddesi'ne doğal gaz hattı döşenmesinin gecikmesi ile sorumlunun SAM-GAZ olduğunu söylemesi üzerine SAM-GAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, "Herkes, hakkını ve haddini bilerek konuşacak. Burada yapılacak doğal gaz hattı döşemesi ile ilgili EPDK'da bellidir. Gerekli imar paftalarına göre yapılır. Bizde bunu yapıyoruz" dedi.

Bunun üzerine sinirlenin vatandaşlar, Murat Albayrak'ı soru yağmuruna tuttu. Mekke Caddesi'nde esnaflık ve mahalle sakinlerinden olan Cevdet Dursun, "Artık bizim sabrımız kalmadı. Çamurdan kurtulmak istiyoruz. En kısa zamanda burayı yapın" diyerek tepki göstermesi üzerine Albayrak, Mekke Caddesi'ne döşenecek olan doğal gaz hattına en erken şubatın 15'inde başlanabileceğini, bundan daha erken yapılamayacağını kaydetti.

(SAM-SA)

29.12.2007 12:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title