Haberler

Vasıfsız Üniversiteliler Devri Bitiyor

YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Başkanlığında Saat 10.30'da Toplanıyor.

YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında saat 10.30'da toplanıyor. Genel Kurulda Ulusal Değişim Programı'nın (UDEP) yanı sıra mesleki ve teknik yükseköğretimde yapılması düşünülen düzenlemeler masaya yatırılacak.

YÖK Başkanlık Binası'nda toplanacak Genel Kurul ilk olarak bazı komisyonlardan gelen raporları karara bağlayacak. YÖK Genel Kurulu, mesleki ve teknik yükseköğretime ilişkin yapılması planlanan düzenlemeleri de masaya yatıracak. YÖK üyeleri Prof. Dr. Durmuş Günay ve Prof. Dr. Berrak Kurtuluş tarafından yapılan çalışmalar Genel Kurul'a sunulacak.

-"MESLEK YÜKSEKOKULLARI 6 SÖMESTR OLABİLİR"-

ANKA'ya açıklamada bulunan Prof. Dr. Durmuş Günay, toplantıda mesleki ve teknik yüksekokulların yanı sıra mesleki ve teknik eğitim fakültelerinin de masaya yatırılacağını söyledi. 5 tür bulunan teknik eğitim fakültelerini bazılarının açılması ve bazılarını azaltılması ile ilgili konuların da tartışılacağını belirten Prof. Dr. Günay, meslek yüksekokullarına bazı düzenlemeler getirilmesini de planladıklarını bildirdi. Prof. Dr. Günay mesleki ve tekni eğitim yüksekokulları için eğitimci ve sektör içinde yer alan isimlerden oluşan bir danışma kurulunun oluşturulmasının da planlandığını açıkladı. Prof. Dr. Günay, çalışmalar içerisinde mesleki ve teknik yüksekokullarının bir yıl içinde 3 sömestr olmak üzere toplam 6 sömestre çıkarılmasının da bulunduğunu, Genel Kurul'da bu konunun da tartışılacağını söyledi.

-UDEP, GENEL KURUL GÜNDEMİNDE-

YÖK'ün yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini amaçlayan Ulusal Değişim Programı taslağı da toplantıda son halini alacak. YÖK'ün hazırladığı taslak, Avrupa üniversiteleri arasında ülkeler arası işbirliğini teşvik etmek üzere öğrencilerin ve eğitimcilerin değişimini, Avrupa Birliği ülkelerindeki çalışmaların ve alınan derecelerin tanındığı ortak bir platform oluşturmayı hedefleyen Erasmus Programı'nın ulusal boyuttaki benzeri olacak. Üniversitelere görüşleri için gönderilen UDEP taslağı YÖK tarafından yarın ele alınarak son halini alacak. YÖK tarafından yürütülecek UDEP'ten, Türkiye'de bulunan tüm devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitüleri, bağımsız vakıf meslek yüksekokulları, askeri yükseköğretim kurumları ve polis teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları yararlanabilecek. Yükseköğretim kurumları arasında gerçekleştirilecek değişim faaliyeti bu kurumlar arasında imzalanan ikili anlaşma kapsamında yapılacak.

Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının herhangi birinde öğrenci ve öğretim üyesi olanların yararlanabileceği program, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayacak.

-YÖK GENEL KURULU PAZARTESİ YENİDEN TOPLANACAK-

YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi'ndeki rektör seçimleri nedeniyle 22 Aralık 2008 Pazartesi günü yeniden toplanacak. Bu toplantıda ise komisyon raporlarının yanı sıra İstanbul Üniversitesi'nde seçilen 6 rektör adayı arasından Cumhurbaşkanı'na sunulacak 3 rektör adayının ismi belirlenecek.(ANKA)

(ONR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title