Haberler

Van: Van Yyü'de Tr-monet Projesi Bilgi Günü

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak) Tarafından Düzenlenen Tr-monet Bilgi Günü, Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen TR-MONET Bilgi Günü, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Nihat Bayşu Salonu'nda yapılan etkinlik, TÜBİTAK Avrupa Birliği (AB) 6. Çerçeve Programı Ulusal Koordinasyon elemanları tarafından slayt sunumlar çerçevesinde yapıldı. Toplantıda konuşan TÜBİTAK Destek Programları Sorumlusu Burçak Çullu, AB ve TÜBİTAK çerçevesinde yürütülen projelerin hazırlanması ve sunulması hakkında katılımcılara bilgi verdi. Amacın bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitelerinin arttırılması olduğunu ifade eden Çullu, işbirliği özel programı içerisinde, sağlık, gıda tarım, biyoteknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri, nanoteknolojiler, enerji, çevre, taşımacılık, sosyo-ekonomik ve beşeri bilimler, güvenlik, uzay gibi alanlarda projelerin hazırlanacağını kaydetti. Çullu, araştırma ve eğitim sürecine yurtdışında devam etmek isteyen araştırmacıların projeler üreterek kendilerine ulaşmaları dahilinde her türlü bilgiye sahip olabileceklerini de ifade etti.

Ardından TÜBİTAK Mobility Ulusal İrtibat Noktası Sorumlusu Dicle Tekin de Avrupa Araştırma Alanı (ERA) ERA-MORE Network, TR-MONET projesi, Mobilite Merkezleri, TR-MONET etkinlikleri konularında katılımcılar bilgilendirdi. ODTÜ Mobilite Merkezi Sorumlusu Özgün Duman ise Türk araştırmacılara yönelik çeşitli yurt dışı burs programlarından olan BAYG, TÜBA, DAAD, British Council hakkında bilgi verdi. Etkinlik, mobilite merkez tanımının yapılmasının ardından soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title