Haberler

Van: Van'daki Liseler Arası Futbol Turnuvası Sona Erdi

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi (Obesit) Tarafından Düzenlenen ve Van'daki 13 Lisenin Katıldığı 'Van İli Liseler Arası Futbol Turnuvası'nı Cumhuriyet Lisesi Kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi (OBESİT) tarafından düzenlenen ve Van'daki 13 lisenin katıldığı 'Van İli Liseler Arası Futbol Turnuvası'nı Cumhuriyet Lisesi kazandı.

75. Yıl Stadı'nda oynanan ve eleme usulü ile düzenlenen turnuvanın final maçında, Mehmet Akif Ersoy Lisesi ile karşılaşan Cumhuriyet Lisesi, rakibini 1-0 yenerek kupayı almaya hak kazandı. Turnuvada Mehmet Akif Ersoy Lisesi 2., Türkiye Yardımsevenler Derneği Lisesi 3., Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi de 4. oldu.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere kupalarını veren Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, birinci olan Cumhuriyet Lisesi ekibinin Van'ı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. Yıldız, "Futbolda kazanan olduğu kadar kaybeden de oluyor. Önemli olan fair-play ruhuna uygun hareket etmek, müsabakaları dostça yapmak. Bu turnuvaların düzenlenmesinin amacı da zaten öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamaktır. Katılan ve dostça mücadele eden tüm ekiplere ve bu turnuvayı düzenleyen Milli Eğitim Müdürlüğü Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Bürosu'na teşekkür ediyorum. Van 1.'si olan Cumhuriyet Lisesi ekibini kutluyorum. Onların ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Öte yandan turnuvada 1. olan Cumhuriyet Lisesi futbol takımının, 21-24 Aralık tarihleri arasında Siirt'te yapılacak olan grup finallerinde Van İli'ni temsil edeceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

title