Haberler

Van-Urmiye Uçak Seferleri Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Havaalanından görüntü- İranlı yolculardan görüntü- Yolculara çiçek verilmesi- Fotoğraf çekimi- Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz'ın konuşması- TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Taner Baskın'ın konuşması- Acente yetkilisi Saman Entesari'nin konuşması Van-Urmiye uçak seferleri başladı- İran'ın Urmiye kentinden uçakla Van'a gelen turistler çiçeklerle karşılandı- Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Beyaz: - "Bu girişim ilk olmasına rağmen çok önemli, umuyoruz ki diğer firmalara da cesaret verir" İran'daki bazı bürokratik işlemler nedeniyle bir süredir ertelenen Van-Urmiye uçak seferleri başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Havaalanından görüntü- İranlı yolculardan görüntü- Yolculara çiçek verilmesi- Fotoğraf çekimi- Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz'ın konuşması- TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Taner Baskın'ın konuşması- Acente yetkilisi Saman Entesari'nin konuşması Van- Urmiye uçak seferleri başladı- İran'ın Urmiye kentinden uçakla Van'a gelen turistler çiçeklerle karşılandı- Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Beyaz: - "Bu girişim ilk olmasına rağmen çok önemli, umuyoruz ki diğer firmalara da cesaret verir" İran'daki bazı bürokratik işlemler nedeniyle bir süredir ertelenen Van-Urmiye uçak seferleri başladı.Van-Urmiye arasında yapılan uçak seferiyle Van'a gelen İranlı turistler, Ferit Melen Havalimanında Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yetkililerince çiçeklerle karşılandı.Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz, yaptığı açıklamada, seferlerin Van ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.İran'la en uzun sınır hattına sahip kentte 4 saatlik mesafenin uçak seferiyle yarım saate düşeceğini belirten Beyaz, şöyle dedi: "Bu girişim ilk olmasına rağmen çok önemli, umuyoruz ki diğer firmalara da cesaret verir. Uçağın buraya dolu gelmesi ve buradan da dolarak gitmesi seferlerin devamlılığı açısından çok önemli. Biz Van dinamikleri olarak uçağın dolması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Maddi ve manevi desteklerimizi sunacağız." TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Taner Baskın da Urmiye'den Van'a uçak seferlerinin gerçekleştirilmesinin kent için hayati önem taşıdığını ifade ederek, Erbil'den de seferlerin başlatılmasını istedi. Urmiye'den Van'a gelen acente yetkilisi Saman Entesari de seferlerin iki ülke ilişkilerinin gelişmesi açısından önemli olduğuna değinerek, "Urmiye ile Van arasındaki mesafe oldukça kısaldı. Biz de Vanlıları Urmiye'ye davet ediyoruz. Yapılan çalışmalar ve verilen emeklerle inşallah uçaklar dolu bir şekilde gidip gelecektir" dedi. Uçak seferlerinin haftanın 3 günü gidiş dönüş yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Urmiye İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title