Haberler

Van: Milletvekillerinin Seçim Bölgesi Çalışmaları

Tatilini memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde geçiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas, Erciş'in sorunlarının gün geçtikçe asgariye indiğini söyledi.

Tatilini memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde geçiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas, Erciş'in sorunlarının gün geçtikçe asgariye indiğini söyledi.

Beraberinde AK Parti Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin ve teşkilat yönetim kurulu üyeleriyle Atakan Çelik Caddesi üzerinde bulunan İHA Erciş Bürosu'nu ziyaret eden Milletvekili Arvas, Temsilci Nihat Çavuşoğlu ile görüştü. Samimi bir ortamda geçen konuşmada Milletvekili Arvas, basının önemine değindi. İHA'nın dünya çapında bir ajans olduğunun altını çizen Arvas, ilçedeki hizmetlerinden ötürü de, Çavuşoğlu'nu kutladı. Erciş'in sorunlarının gün geçtikçe asgariye indirildiğini belirten Arvas, Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Türkiye'de 2007 sonuna kadar yolu ve içme suyu olmayan köy kalmayacağını anımsattı. Bu çalışmalar doğrultusunda ilçede köy yollarını genişletmesi, içme suyu ve asfalt çalışmalarının yapıldığını ifade eden Arvas, ilçe halkına yeni müjdeler verdi. Karataşlar mevkiinde bin kişi kapasiteli yeni bir kapalı spor salonu inşa edildiğini anlatan Arvas, şehir stadının da çimlendirilmesi için gerekli girişimlerinin sürdürdüğünü söyledi.

İlçede yapılacak olan Morgedik Barajı'nın 2007 yılında inşaatına yeniden başlanması için şahsi girişimlerinin olduğunu kaydeden Milletvekili Arvas, 36. sırada olan baraj inşaatının 1. sıraya alındığını ve gelecek yıldan itibaren çalışmalara başlanılacağını ifade etti. Arvas şunları söyledi:

"AK Parti hükümeti vatandaşına verdiği sözleri tek tek yerine getirmenin mutluğu içindedir. 60 yıllık sorunları bir veya iki yılda çözmemiz imkansız. Ancak, yapılanlar da göz ardı edilmemeli. Bakın, Van-Erciş arası duble yol çalışmaları bitme aşamasına geldi. Erciş- Adilcevaz arasındaki karayolunda köprü yapımı çalışmaları devam ediyor. Erciş-Patnos Karayolu da gelecek yıl programa alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli vatandaşların yaralanacağı özel bir rehabilitasyon okulu açacağız. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ilçede buğday alımları tekrar yapılmaktadır. Uzun vadede düşündükleri Erciş-Taşlıçay ilçeleri arasındaki karayolunun açılması için de çalışmalar sürdürülüyor. İlçedeki elektrik sorununu gidermek için arıza servisi kısa süre içinde özelleştirilecektir. Ayrıca, 3 milyon YTL tutarındaki enerji nakil hatlarının şehir merkezinde yeraltına alınması ihalesi de yeniden yapılacaktır".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title