Haberler

Van Emniyet Müdürlüğü'ne 18 Yeni Araç

Van Emniyet Müdürlüğü'ne Alınan 18 Yeni Araç İçin Tören Düzenlendi

Van Emniyet Müdürlüğü'ne alınan 18 yeni araç için tören düzenlendi. Kazalara karşı kurban kesiminin de yapıldığı törende konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşa hizmet için kullanılan araçların teknolojik ve nitelikli olması gerektiğini söyledi.

Vali Karaloğlu, İstanbul Taksim'de bombayı patlatan kişi ve bombanın cinsisini kısa sürede ortayı çıkarılmasının da tekonolojik imkanların kulanılmasından kaynaklandığını belirtti.

Van kent merkezi ve ilçelerde kulanılacak 18 yeni araç için Van Çevik Kuvvet Şubesi bahçesinde tören düzenlendi. Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Cumuhriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve Van Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı'nın katıldığı törende, yeni araçlar için dualar okunup, kurban kesimi yapıldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşa hizmet eden polisin kulandığı araç ve gereçlerin son teknoloji ve nitelikli olması gerektiğinin altını çizdi. İstanbu Takmis'deki patlamanın detaylarının kısa sürede ortaya çıkarılmasının teknolojinin kullanılmasından kaynaklandığını anlatan Vali Karaloğlu şöyle konuştu:

''İstanbul Taksim'de üzücü bir olay oldu. Orada yaralanan hem polis, hem de vatandaşlarımız oldu. Buradan onlara geçmiş olsun temennilerimizi yolluyorum.

Olayın hemen ardından emniyet ekipleri, bombanın menşeyini ve bombayı patlatan kişinin kimlik bilgilerini bizimle paylaştı rahatladık. Bu da ne oluyor, polisin bireysel başarısını ve teknolojik araç ve gereçlerin üstünlüğünü gösteriyor.

Şehirde polis, kırsalda jandarma vatandaşın güvenliğiyle ilgili hizmet sunan tüm birimlerin nitelikli olması insan yaşamı için iyidir. Bu araçlar, Van'da yaşayan vatandaşın güvenliği içindir, onların rahatı içindir.

Biz bir yerde bir sıkıntı ve olumsuzluk olduğu zaman ne diyoruz 'Nerde bu devlet' diyoruz. İşte 'Nerde bu devlet' sorusu sorulmasın diye hizmeti sunanların kullandığı araçların da niteliklerinin artırılması gerekiyor"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title