Haberler

Van'da 'Yeraltı Zenginlikleri' Konulu Bilgilendirme Semineri

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Vatso) ile Maden Tetkik Arama (Mta) Van Bölge Müdürlüğü'nün Ortaklaşa Firma Yetkilileri ve Genç Girişimcilere Yönelik Düzenen 'Yeraltı Zenginlikleri' Konulu Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Maden Tetkik Arama (MTA) Van Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa firma yetkilileri ve genç girişimcilere yönelik düzenen 'Yeraltı zenginlikleri' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

VATSO hizmet binasında düzenlenen seminer VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun yaptığı açılış konuşması ile başladı. Yeraltı zenginliklerinin, her bireyi ilgilendiren önemli bir konu olduğunu ifade eden Kandaşoğlu, etkinliğe gösterilen ilgilinin az olmasından yakındı. Kentte 2 bin 700'e yakın firmanın bulunduğunu anlatan Kandaşoğlu, "Gönül isterdi ki bütün firmalarımız bu önemli seminere katılsaydılar. Çünkü bu firmaların ilgi alanına girmektedir. Bilgilenmek için seminere katılan siz katılımcılardan böylesi bir eğitim programını iyi geçirmenizi istiyoruz" dedi.

Kandaşoğlu'nun konuşmalarınında ardından Van'daki yeraltı kaynakları ile ilgili bilgiler veren Maden Tetkik Arama (MTA) Van Bölge Müdürü Hanefi Demirok, kenti ilgilendiren böylesi bir konuda her zaman firmaların destekçi olacaklarını belirtti. Firmalara bilgi vermek için 24 saat hazır olduklarını da kaydeden Demirok, amaçların Van'a katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Demirok daha sonra slayt yardımıyla katılımcılara yeraltı zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Seminer, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

(SER-ŞA-Y)

21.06.2007 20:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title