Haberler

Van'da Selden Zarar Gören Çiftçilere Desteklenecek

Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Selden Zarar Gören 231 Yerleşim Birimindeki 4 Bin 374 Çiftçinin Zararlarının Karşılanması İçin Yapılacak Hasar Tespit Çalışmalarının Ardından Hak Sahiplerinin Destekleneceğini Belirtti.

Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, selden zarar gören 231 yerleşim birimindeki 4 bin 374 çiftçinin zararlarının karşılanması için yapılacak hasar tespit çalışmalarının ardından hak sahiplerinin destekleneceğini belirtti.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan odada bir basın toplantısı düzenleyen Özgökçe, çiftçilerin zararlarının karşılanması için Vali Özdemir Çakacak ile milletvekilleri tarafından desteklenen girişimlerinin meyvesini vermeye başladığını belirtti. Yıl içinde yaşanan sel ve taşkınlar sonucu 4 bin 374 çiftçinin zararının 14 milyon 300 bin YTL civarında olmasına rağmen Van'ın kuraklıktan dolayı zarar gören iller kapsamına alınmadığından dolayı büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını ifade eden Özgökçe, ancak odalarını ziyaret ederek kendilerinde bilgi alan Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletevekili Kayhan Türkmenoğlu'nun TBMM Tarım Komisyonu Üyesi olan AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'in sorunlarıyla yakında ilgilenmeleri sonucu brokratik engelleri aştıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın başvurularına istinaden kendilerine gönderilen yazıda; "Van'da 23 ve 24 Ağustos 2007 tarihlerinde meydana gelen sel afetinden dolayı Bakanlıkça 14 Eylül 2007 tarih ve 15530 Sayılı olurla genel hayata etkili sayılmış, bu olur gereği yıkılan konut hasarlarının giderilmesi için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca yapılacak hasar tespit ve hak sahipliği çalışmalarından sonra afetzede vatandaşlara kredi yardımları yapılacaktır. Çalışmalarımız sonucunda yine aynı olur gereği Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca da hasar gören tarım ürünleri ve telef olan büyük ve küçükbaş hayvan tespitlerine göre afetzede çiftçilere yardım yapılacaktır" denildiği ifade eden Özgökçe, ayrıca 2007 yılı içerisinde iaşe, acil yardım ödeneği olarak da Van'da 860 bin YTL gönderildiği kaydetti.

Özgökçe, "Konuyu ülke gönderine taşıyarak, sorunlara çözüm aşamasında sunduğu katkılardan dolayı Van Valisi Özdemir Çakacak başta olmak üzere AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer ile Devlet Su İşleri 17. Bölge, Tarım ve Bayındırlık ve İskan il müdürlüklerine teşekkür ederim" dedi.

(ŞA-Y)

16.10.2007 18:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title