Haberler

İstanbul Valisi Mutlu'dan İZÜ Kampüsüne Ziyaret

Güncelleme:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi kampüsünü ziyaret etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) kampüsünü ziyaret etti.

İZÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin mütevelli heyeti toplantısına da katılan Mutlu, İZÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut ve mütevelli heyeti üyeleriyle kampüsü gezerek, kampüsteki tarihi yapıların restorasyon çalışmalarını inceledi.

Tarihi yapıların restorasyonları, yeni fakülte ve yurt binaları inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Mutlu, kampüsün yapı ve restorasyon çalışmalarına destek olacağını bildirdi.

Mutlu, İstanbul'da 39 vakıf üniversitesinde 240 bin, devlet üniversitelerinde 305 bin öğrenci bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye nüfusunun yüzde 20'sinin İstanbul'da yaşadığını düşünürsek, öğrenci sayısının da beşte birinin burada eğitim alması gerektiğini söyleyebiliriz. Yani Türkiye genelindeki üniversitelerin öğrenci kapasitesinin yüzde 20'ye yakını İstanbul'da olmalı. Bu da 600 bin gibi bir rakam oluyor. Vakıf üniversiteleri bu alandaki açığı önemli ölçüde kapatıyor."

İZÜ'nün kampüs içindeki 620 öğrenci kapasiteli yurtları hakkında bilgi alan Mutlu, "Kim üniversite yapıyorsa yurdunu da yapmalı. Öğrencilerin en büyük ihtiyaçlarından biri de yurtlardır" ifadelerini kullandı.

Rektör Bulut ise Türkiye'nin her geçen yıl yükseköğretim sektöründeki artan yükün paylaşımında vakıf üniversitelerinin önemli bir rol oynadığına ancak bu noktada kalitenin çok önemli olduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'nin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerin, hem mesleki hem de kişilik yönünden en iyi şekilde yetişmeleri için İZÜ'de iyi bir uluslararası akademik ortam oluşturduk. Öğrencilerimizin en az 3 dil öğrenerek mezun olmaları için programlar hazırladık." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Mehmet Bulut İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title