Haberler

Vali Muşmal Karadeniz Birlik Fabrikasını Gezdi

Lazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Etso) Başkanı Suat Öztürk ile Birlikte Karedeniz Birlik Genel Müdürlüğü'nce 10 Ocak 2008'de Kapatılmasına Karar Verilen Elazığ Karadeniz Birlik Doğan Erdil Yağ Fabrikası'nı Ziyaret Etti.

lazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Suat Öztürk ile birlikte Karedeniz Birlik Genel Müdürlüğü'nce 10 Ocak 2008'de kapatılmasına karar verilen Elazığ Karadeniz Birlik Doğan Erdil Yağ Fabrikası'nı ziyaret etti.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 30 yıldır hizmette bulunan ve 55 işçinin çalıştığı fabrikanın kapanmasının çalışan işçiler ve Elazığlılar adına üzüntü verici olduğunu söyledi. Konu hakkında bilgi sahip olmak için fabrikayı ziyaret ettiğini belirten Vali Muammer Muşmal, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan ilimize çok üst seviyede yatırımlar gelmiyor. Buraya yatırım için gelen işadamlarının önünün açılması için gayret gösteriyoruz. Yeni işyerleri açılması, yeni fabrikalar kurulması için kendilerine teşvik

için her konuda yardımcı oluyoruz. 30 yıldır faaliyet gösteren fabrikamızın kapasitesinin yükseltilmesi, daha fazla insan istihdam edilmesi gerekirken, kapanmayla karşı karşıya kalmasına biz de çok üzüldük. Elbirliğiyle ne yapılması gerekiyorsa fabrikamızın kapanmaması için gayret göstereceğiz. Ülkemizde birçok fabrikada sıkıntılar mevcut olabilir. Fabrikaların kapatılmasıyla bu sıkıntıları gideremeyiz. Önemli olan çözümsüzlüğe çare bulmak ve fabrikayı çalışır hale getirmek ve devam ettirmektir.

Gerekirse biz de sendikalarla, milletvekillerimizle görüşürüz. Önemli olan bu konuya olumlu bir çözüm getirmektir" dedi.

Fabrika Müdürü Sedat Yüceulu, yıllık 33 bin ton ayçiçek işleme kapasitesi olan fabrikada, hammadde sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Müdür Yüceulu, geçen yıl 20 bin ton, bu yıl ise ancak 6 bin ton dolayında üretim yaptıklarını belirterek, "Bunun birliklerin sıkıntısı, tarımsal politikalar, küresel ısınma, kuraklık gibi birçok sebepleri var. Ben burada gelen ayçiçeğinin imalatını yapmakla sorumluyum. Bunun dışındaki işler beni aşan konular. Ancak ciddi bir hammadde sıkıntımız var" diye konuştu.

Bu arada Öz Gıda-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Paçal da, Fabrika Müdürü Sedat Yüceulu'yu ziyaret ederek, son durum hakkında bilgi aldı. Paçal, fabrikanın kapanmaması için Elazığ'da önemli bir kamuoyu oluştuğunu ifade ederek, bu durumdan memnun olduklarını, kendilerinin de fabrikanın faaliyetinin devamı için yetkililerle görüşeceklerini ve toplantılar yapacaklarını ifade etti.

Fabrika Müdürü Sedat Yüceulu, Vali Muşmal, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Paçal ve ETSO Başkanı Öztürk'e duyarlı yaklaşımlarından ve fabrikayı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

(EK-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title