Haberler

Vakıflar Haftası Kutlamaları

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Tarafından Vakıflar Haftası Nedeniyle, Adıyaman'da Kutlama Töreni Düzenlendi.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Vakıflar Haftası nedeniyle, Adıyaman'da kutlama töreni düzenlendi.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından törenlerden önce Vakıflar Bölge Müdürü Arif Çelik ve vakıf yöneticileri ilk olarak Vali Halil Işık'ı makamında ziyaret etti. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde belediye düğün salonunda düzenlenen törenlere Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Arif Çelik, vakıfların 21. yüzyılda yükselen bir değer olduğunu dile getirerek, "Yeni çıkan yasayla birlikte vakıflar sivilleştirilmektedir. 21. Yüzyılda vakıflar gerek dünyada gerekse ülkemizde yükselen bir değer haline gelmektedir. Son birkaç yıldan beri özellikle tarihi vakıf taşınmazlarının bakım ve onarımı yapılarak gelecek nesillere aktarılması gayreti içerisindeyiz. Bunların yanında öğrencilere burs, yardıma muhtaçlara yardım ediyoruz. Diğer taraftan yeni yatırımlar kapsamında mevcut değerlerimizi belediyelerle temasa geçerek buraları değerlendiriyoruz" dedi.

Vali Halil Işık ise ecdatlarımızın vakıflara büyük önem verdiğini, vakıfların kültürümüzde önemli bir yerinin olduğunu belirterek, vakıfların sadece mimari yapı olarak algılanmaması gerektiği, sosyal yardımlaşma olarak algılanması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Cumhuriyet Dönemi'nden önce vakıfların altın çağını yaşadığını, Cumhuriyetin son çeyreğinde vakıfların canlandığına dikkat çekerek, Selçuklular ve Osmanlı Devletlerinin uzun yıllar ayakta durmalarının sebeplerinden bir tanesinin de vakıflar olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından ilköğretim okulu öğrencileri mini konser verdi. Etkinlikler çerçevesin de Ulu Cami'nde Mevlit-i Şerif okutulacak.

(AA-OÇ-Y) 07.05.2008 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title