Haberler

Uyuşturucu Ticareti Davasında Karar... - ''uyuşturucu Ticareti Yaptıkları'' İddiasıyla Yargılanan 4 Sanık, 9 Yıl 4 Ay 15'er Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı

''Uyuşturucu ticareti yaptıkları'' iddiasıyla yargılanan 4 sanık, 9 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. 1 sanığı 5 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, 2 sanığın ise beraatine karar verdi.

''Uyuşturucu ticareti yaptıkları'' iddiasıyla yargılanan 4 sanık, 9 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. 1 sanığı 5 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, 2 sanığın ise beraatine karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Faruk Buğur, Suat Kemancı, Turan Erşahin, Ebru Erşahin ve görümcesi Perihan Erşahin katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan Mahkeme Heyeti, Faruk Buğur, Suat Kemancı, Turan Erşahin ve Ebru Erşahin'i, ''iştirak halinde uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 9 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı.

Perihan Erşahin'i de uyuşturucuyu paket yaparak diğer sanıklara yardımcı olmak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptıran Mahkeme Heyeti, davanın diğer sanıklarından Mehmet Torkul ve Sultan Süleyman Karakaş'ın ise beraatine karar verdi.

Yakalanamayan Nihat Yaman hakkındaki dava dosyasının ayrılmasına hükmeden Mahkeme Heyeti, Perihan Erşahin'i tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.

-MÜTALAA-

Davanın önceki celsesinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı İdris Ermeydan, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir TIR'ın dorsesinde yaptıkları aramada, 300 paket halinde, daralı ağırlığı 160 kilogram gelen karbon kağıtlara sarılı eroin ele geçirdiğini belirtmişti.

Sanıkların kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmeleri incelendiğinde, uyuşturucudan haberlerinin olduğunun anlaşıldığını ifade eden Savcı Ermeydan, sanıklar arasında hiyerarşik yapı bulunmadığı için teşekkülden söz edilemeyeceğini ve ''bireysel nitelikte uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçunun oluştuğunu kaydetmişti.

Bu nedenle Faruk Buğur, Suat Kemancı, Ebru Erşahin ve eşi Turan Erşahin'e ''bireysel nitelikte uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçundan ceza verilmesini isteyen Savcı Ermeydan, ancak suçun ortaya çıkmasına ve diğer sanıkların yakalanmasına yardımcı oldukları gerekçesiyle bu sanıkların cezalarında yarı oranında indirime gidilerek, sonuç olarak 5 ile 15'er yıl arasında hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Turan Erşahin'in kız kardeşi Perihan Erşahin ile Sultan Süleyman Karakaş'ın da aynı suçtan 7,5 ile 22,5'ar yıl arasında hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Ermeydan, sanıklardan Mehmet Torkul'un beraatini, yakalanamayan Nihat Yaman'ın ise dosyasının ayrılmasını talep etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title