Haberler

Uyum Akademisinde Dil ve Bilgisayar Kursu

ALMANYA'nın Nürnberg,schwabach ve Fürth Hıristiyan Sosyal Birlik partisi ( CSU) uyum kurulu Başkanı İsmail Akpınar tarafından organize edilen uyum çalışmaları kapsamında Uyum Akademisi(AFİ)ziyaret edildi.

Akademiyi ziyaret eden CSU parti ileri gelenleri uyumun önemine dikkat çektiler

ALMANYA'nın Nürnberg,schwabach ve Fürth Hıristiyan Sosyal Birlik partisi ( CSU) uyum kurulu Başkanı İsmail Akpınar tarafından organize edilen uyum çalışmaları kapsamında Uyum Akademisi(AFİ)ziyaret edildi.Ziyarette Federal Milletvekilleri Dagmar Wöhrl,Michael Frieser,CSU Nürnberg Belediye Meclis Grup Başkanı Sebastian Brehm hazır bulundu.Uyum Akademisi Müdürü Prof.Hartmut Schneider ziyaretçilere brifing vererek, Akademinin 215 yıl önce kurulduğunu,Nürnberg başta olmak üzere Almanya'nın 8 noktasında uyum,dil ve bilgisayar dersleri verildiğini kaydetti.60 öğretim görevlisi ile şimdiye kadar 10 bin öğrencinin kurslara katıldığına işaret eden Prof.Schneider,öğretmenlerinde Türk ve Rus kökenli olmasına dikkat ettiklerini belirtti

TÜRKLER UYUMDA BAŞARILI

Ziyarette bir konuşma yapan İsmail Akpınar, Uyum kurslarına katılan Türklerin sayısının her geçen yıl azaldığına dikkat çekerek, 'Buda gösteriyor ki Türkler uyumda başarılı' şeklinde konuştu.CDU-CSU Federal Uyum sorumlusu Michael Frieser ise,aile birleşimi kapsamında göçmenlerin geldikleri ülkelerde aldıkları Almanca dil kursuna dikkat çekerek,Almanya'ya gelenler böylece daha az uyum sorunu yaşıyor dedi.

Daha sonra sınıflar gezildi. Öğrenciler geldikleri ülkeleri anlatarak, uyum kurslarının yararlı olduğunu söylediler. Türk öğrencilerden Mustafa Polat (30) beş yıldır evli ve iki çocuğu olduğunu belirterek, altı ay önce ailesinin yanına geldiğini anlattı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akpınar Almanya Fürth Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title