Haberler

Uygar Toplum Olabilmenin Yolu İletişimden Geçiyor

Kars Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kars-ardahan-ığdır Birliği Dayanışma Platformu Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen "Ailede İletişim, Özgüven Gelişimi ve Başarı" Konulu Konferansta Konuşan Yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Uygar Toplum Olabilmenin Yolunun İletişimden Geçtiğini Söyledi.

Kars Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kars-Ardahan-Iğdır Birliği Dayanışma Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen "Ailede İletişim, Özgüven Gelişimi ve Başarı" konulu konferansta konuşan yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, uygar toplum olabilmenin yolunun iletişimden geçtiğini söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkan Vekili Tuncer Taşdemir, daire amirleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan programda Kars, Ardahan, Iğdır Birliği Dayanışma Platformu Başkanı Sabahattin Şengül ve Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın birer konuşma yaptı.

Doğan Cüceloğlu, yaklaşık 2 saat süren konferansında, başarılı bir yaşamın öneminden söz ederek, "Anlamlı, başarılı, güçlü bir yaşamınız yoksa ders, okul, meslek, iş, evlilik ve aile başarınızın da bir önemi yoktur" dedi.

İletişim konusunu, "İki insan birbirinin farkına varınca iletişim başlar" sözüyle açıklayan Cüceloğlu şunları söyledi:

"Asansörde karşılaşan iki insan, birbirini tanımıyorlar diye selamlaşmıyorlar ve sırtlarını dönüyorlar. Tarlada karşılaşan iki inek birbirini fark edince böğürüyor. Bu ne demektir? Bu selamlaşmaktır, iletişimdir. Ben de bir gün asansörde böyle bir durumla karşılaşırsam böğüreceğim. Eğer adam beni terslerse, 'Bugüne kadar insan gibi selamlaşmadık, bundan sonra hayvan gibi böğürelim' diyeceğim. Nasıl ki, kitap okuyabilmek için okuma yazma şart ise, toplum olarak uygarlaşmamız için de iletişim şart. Cahil

insan, iletişim içinde olduğunun farkında olmayan ve verilen mesajları alamayandır. Aydın kişi ise iletişimin farkındadır ve verilen sorumluluğu alır."

(BA-İRT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title