Haberler

Uui'deki Arıza İçin 3. Uzay Yürüyüşü

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (Uui) Önceki Gün Meydana Gelen ve Endişeye Neden Olan Bilgisayar Arızası Hala Giderilemezken, Rus ve Amerikalı Mühendisler Arızanın Kaynağını Bulmaya Çalışıyorlar.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) önceki gün meydana gelen ve endişeye neden olan bilgisayar arızası hala giderilemezken, Rus ve Amerikalı mühendisler arızanın kaynağını bulmaya çalışıyorlar.

UUİ Uçuş Direktörü Holly Ridings, bilgisayarların normal biçimde iletişim kuramadıklarını belirterek, sorunu çözmeye çalışan Rus mühendislerin şimdiye dek 3 iletişim hattından yalnızca 1'ini açmayı başarabildiklerini söyledi.

UUİ'deki oksijen ve su desteğini, istasyonun uzaydaki konumunu sağlamasından ötürü yaşamsal olarak değerlendirilen bilgisayar arızası sürerken, istasyonla kenetli Atlantis uzay mekiğinin astronotları, kısa bir süre içinde 3. uzay yürüyüşüne çıkmaya hazırlanıyorlar.

Astronotlar Jim Reilly ve Danny Olivas, bu kez Atlantis'in fırlatılışı sırasında termal örtüsünde meydana gelen hasarı onarmaya çalışacaklar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title