Haberler

Utso Başkanı İsmail Karaman'dan Seçim Değerlendirmesi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (Utso) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, 2007 Yılının Siyasi İstikrar Açısından Çok Önemli Bir Yıl Olacağını İfade Ederek, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere Yönelik Hazırlıkların Ekonomiyi Gölgelemeyecek Şekilde Yürütülmesi Gerektiğini Söyledi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, 2007 yılının siyasi istikrar açısından çok önemli bir yıl olacağını ifade ederek, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere yönelik hazırlıkların ekonomiyi gölgelemeyecek şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

2006 yılında Türkiye'nin dalgalanmalar karşısında direncini ispatladığı kanısında olduklarını ifade eden İsmail Karaman, 2007 yılında üretim ve ihracat artışlarıyla verimlilik atağının derinleştirilmesi gerektiğini söyledi. İş dünyasının bugüne kadar büyük fedakarlıklarla üretim üzerindeki yükleri taşıdığını dile getiren UTSO Başkanı Karaman, "Ancak bu yükler 2007 yılında azaltılmaya başlanmalıdır. Bu da kapsamlı bir reform paketi geliştirmeyle mümkün olacaktır. Her zaman olduğu gibi sanayici ve tüccarlarımız ülkemizin güvencesi olmaya devam edecektir. 2007 yılı siyasi istikrar açısından çok önemli bir yıl olacak. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere yönelik hazırlıkların ekonomiyi gölgelemeyecek şekilde yürütülmesi şarttır. 2007 yılında KOBİ ve esnaf kesiminin desteklenmesi, nitelikli sektörlerin çıkartılması ve mesleki eğitime yoğunlaşılması gerekmektedir. Özellikle istihdam üreten, ithal bağımlılığı düşük, buna karşılık ihracata yönelebilen sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin önünün açıldığı bir yıl olmasını diliyoruz" dedi.

Uşak'ın en büyük problemlerinden birinin sanayi alt yapısının tespiti olduğunu kaydeden İsmail Karaman, bu eksikliği gidermek amacıyla "Uşak Sanayi Envanteri" çalışmasını yapmayı planlıyoruz. Bugüne kadar yapılmış çalışmaların dışında çok daha kapsamlı olan bu çalışmayı da bu sene gerçekleştirmek istiyoruz. Bence Uşak olarak en büyük eksiğimiz budur. Özellikle küçük işletmelerimizin pazarlama sorunlarını aşmak ve ilimiz sanayisinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla fuarlara katılımın önemli bir unsur olduğunu biliyoruz. Bu sene farklı bir uygulama daha başlatıyoruz. Sektör toplantıları başlığı altında sektörleri odamız bünyesinde biraraya getirecek ve sektördeki kuruluşları biraraya getireceğiz. Bunun yanında ortak sıkıntıları tespit ederek oda olarak çıkış yolları arayacağız" şeklinde konuştu.

(KY-YK-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title