Haberler

Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. Yıl Dönümü

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü kapsamında kent merkezinde kutlama programı gerçekleştirildi.

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü kapsamında kent merkezinde kutlama programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki akşam saatlerinde düzenlenen kutlama programında Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan ve Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tören aracıyla halkı selamladı.

Törenlerde kentin düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı, öğrenciler şiirler okudu.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde esaret altında kalmadığını, canıyla kanıyla ne pahasına olursa olsun bağımsızlığına kastedenlere gerekli dersi verdiğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Uşak Ege Bölgesi'ne açılan bir kapıdır ve Kurtuluş Savaşı sırasında çok ciddi milli mücadele veren illerin başında gelmektedir. Düşman askerlerinin Ege Bölgesi'ne girmemesi için atalarımız bu şanlı toprağı kanlarıyla sulamıştır. Bugün bu güzel vatanda yaşamamıza imkan sağlayan Ulu Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu mücadelede şehit düşmüş ecdadımızı yeniden rahmetle anıyoruz. Onların bıraktığı emaneti en iyi şekilde koruyarak ve hedefleri her zaman ileri olan bir toplum olarak çalışıp Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün

'Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür' sözünü kendimize şiar edinerek, ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için çalışmalıyız. "

Cirit atları ve milis kadınların büyük ilgi gördüğü geçit töreniyle kutlamalar sona erdi.

Törene AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve CHP Uşak Miletvekili Dilek Akagün Yılmaz, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

- UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title