Haberler

Uşak Belediyesi Milli İrade Nöbetinde

Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Uşak Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bir anma programı düzenledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurulllah Cahan ve il protokolünün katıldığı ve Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Şehit Mehmet Çetin'in yaşam öyküsünü konu alan bir oyunun sergilendiği programda, hem aziz şehitlerimizin kahramanlıkları anıldı hem de milli dayanışma ve beraberlik ruhu yaşatılmaya devam etti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Uşak Belediyesi bir anma programı düzenledi. Belediye binasının önünden binlerce vatandaşın Türk Bayrakları eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Alanına yürüyüşüyle başlayan program, mehter takımının ve atlı cirit kulüplerinin etkinlik alanındaki gösterileriyle devam etti. Yapılan çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz milli birlik ve dayanışma ruhunun tazelendiği programda, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Feda" isimli bir tiyatro oyunu sergiledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın koruması Şehit Polis Mehmet Çetin'in yaşam öyküsünü konu alan tiyatro gösterisini Şehit Mehmet Çetin'in ailesi ve binlerce Uşaklı izledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programına Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yanı sıra Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, il protokolü ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Programda sırasında konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tam iki yıl önce yaşanan hain kalkışmada yine meydanların her görüşten insanla dolduğunu ifade ederek aynı tablonun bugün de ortaya çıktığını vurguladı. Bu güne kadar devlet, millet ve bayrak uğruna toprağa düşen şehitleri yad eden ve gazilere şükranlarını sunan Başkan Cahan, "İki yıldır hain FETÖ ile mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bu mücadele kararlı bir şekilde sürdürülüyor. Bu alanda tam 29 gece boyunca demokrasi nöbeti tuttuk ve yine bu devlet için terör örgütleriyle mücadeleye devam ediyoruz." dedi.

BAŞKAN NURULLAH CAHAN: "SÖZ KONUSU VATAN VE BAYRAKSA BİNLERCE CANIMIZ FEDADIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te kaldığı otelde düzenlenmek istenen suikast girişiminde şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin'i hatırlatan Başkan Cahan," Rabbim canını siper eden şehidimiz Mehmet Çetin'in ve tüm şehitlerimizin İnşallah şefaatine nail eylesin. Şehidimiz Mehmet Çetin'in babası, Hüseyin Çetin burada. Şunu ifade etmek istiyorum ki, iki gün önce bir programa çıktığımızda Hüseyin amcamızın şu sözleri beni çok duygulandırdı. İki gün önce bir programa çıktığımızda Hüseyin amcamızın şu sözleri beni çok duygulandırdı: " Vatan sağ olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız için evladım gözünü kırpmadan canını feda etti. Biz gururluyuz. Ve şimdi ahrette hainler düşünsün." dedi Eğer söz konusu vatansa, söz konusu bayraksa bugüne kadar olduğu gibi binlerce canımız feda." açıklamalarında bulundu.

Çanakkale'de yüz yıl önce verilen mücadeleye atıfta bulunarak sözlerini sürdüren Cahan, "2 yıl önceki 15 Temmuz gecesinde şahadet şerbetini içen şehitlerimiz ve o günkü gazilerimiz de tarihimize altın harflerle nakşoldular. Kıyamete kadar da bu 15 Temmuz destanı bitmeyecek. 15 Temmuz 7'den 77'ye herkesin canını siper ettiği ve vatan aşkıyla yanıp tutuştuğu bir geceydi. Vatana saldırı söz konusuydu ve o gece kahraman halkımız gözünü kırpmadan tankın önüne yatarak vücudunu siper etti. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin o gece herkes meydandaydı ve görüyorum ki bu gece de şanlı milletimiz yine burada. Umarım al bayrağımız kıyamete kadar gökyüzünde dalgalanacak, devletimiz payidar olacak. " dedi

Kaynak: Bültenler / Güncel

15 Temmuz Uşak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
title