Haberler

Ürdün'deki Dünya Ekonomik Forumu

Ürdün'ün batısındaki Ölü Deniz'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda terör örgütü DAEŞ en önemli gündem maddesi oldu.

Ürdün'ün batısındaki Ölü Deniz'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda terör örgütü DAEŞ en önemli gündem maddesi oldu.

Dün başlayan ve 58 ülkeden yaklaşık 900 siyasetçi ve iş adamının katıldığı forum sona erdi. Forumun ana gündem maddesini ise bölgeyi ve dünyayı tehdit eden DAEŞ oluştururken Arap ülkelerinin diğer meseleleri ikinci planda kaldı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği operasyon sadece Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, Filistin meselesi ise Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından dile getirildi.

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Martin Schwab yaptığı kapanış konuşmasında, "Katılımcıların konuşmaları ve yorumlarından, üstün yönetim değerlerinin uygulanmamasından kaynaklanan bir güven eksikliği olduğu sonucunu çıkarıyoruz" diyerek bölgedeki şiddet tehlikesine dikkati çekti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi ise DAEŞ'le ilgili yorumunda, "Siyasi zaferler askeri zaferle kazanılır. Askeri zafer ise ülkeler arasında koordinasyon olmadan gerçekleşmez" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title