Haberler

Üniversite öğrencisi kadın boksör gözünü milli formaya dikti

Güncelleme:

Eskişehir'de yaşayan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Büşra Açan, 5 yıl önce başladığı boksta milli takım formasını giymek için ter döküyor.

Eskişehir'de yaşayan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Büşra Açan, 5 yıl önce başladığı boksta milli takım formasını giymek için ter döküyor.

Üç çocuklu ailenin en küçüğü olan Büşra Açan, 11 yıl önce spor yaşantısına voleybolla başladı. Bel fıtığı nedeniyle 6 yıl oynadığı voleyboldan kopan Açan, bir yakınının tavsiyesiyle boksa yöneldi.

Büşra Açan, üniversiteye başladıktan sonra da sporu bırakmadı. Öğrenimini ve sporu aksatmadan sürdüren Büşra, Muğla'da okul dışındaki zamanlarında antrenmanlarını yapıyor. Tatil için geldiği Eskişehir'de de bokstan uzak kalmayan Büşra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Kulübü boks antrenörü Yılmaz Ayar ile çalışmalarına devam ediyor.

Geçen ay Erzurum'da düzenlenen Türkiye Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonasına katılan Büşra Açan, turnuvayı bronz madalya ile tamamladı. Genç sporcu, gözünü diktiği ay yıldızlı formayı giyerek milli takımda ter dökmek için antrenmanlarına sıkı şekilde devam ediyor.

"Ayaklarımın üzerinde kalabilmemi boksa borçluyum"

Genç boksör Büşra, AA muhabirine yaptığı açıklamada boksun zor ve yıpratıcı bir spor olduğunu söyledi.

Ailesinin önceleri boks yapmasından tedirgin olduğunu kaydeden Büşra, şöyle devam etti:

"Zamanla alıştılar. Boksör olduğumu duyan arkadaşlarım şaşırıp kalıyor. Boks, insanın hayatını disipline etmesini sağlıyor. Kötü alışkanlıklardan uzak kalıyorsunuz. Bir kadın olarak dayanıklı olmamı ve ayaklarımın üzerinde kalabilmemi boksa borçluyum. Özgüvenim de arttı. Sakatlıklar oluyor ancak ben sağlıkçı olduğum için kendimi tedavi edebiliyorum. Antrenörlerime ve sporcu arkadaşlarıma da yardımcı oluyorum."

Büşra Açan, katıldığı ilk turnuvada daha önce dünya şampiyonu olmuş Busenaz Sürmeneli'ye kaybettiğini aktararak, şampiyonalara katılmaya devam edeceğini belirtti.

Turnuvalarda elde edeceği başarılarda milli takıma seçilmek istediğini kaydeden Büşra, "Boksta ilerlemeyi hedefliyorum." dedi.

Boks antrenörü Yılmaz Ayar ise Açan'ın yetenekli ve iyi bir sporcu olduğunu belirterek, katıldığı ilk şampiyonadan başarıyla dönmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Büşra Açan'ı daha iyi yerlerde görmek istediklerini anlatan Ayar, "İyi dereceler alarak, Türk bayrağını dalgalandıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title