Haberler

Muğla'da Üniversite Öğrencileri Özgecan İçin Yürüdü

Güncelleme:

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenimlerini sürdüren kız öğrenciler, Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepkisiz kalmadı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenimlerini sürdüren kız öğrenciler, Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepkisiz kalmadı. Üniversite öğrencileri Kötekli Mahallesinde bir araya gelerek işlenen cinayeti protesto ettiler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, cadde üzerinde yürüyüş yaparak Özgecçan'ın öldürülmesini tepki gösterirken, ellerinde taşıdıkları dövizler ve attıkları "Kadına şiddete hayır", "Kadın gibi yaşamak istiyoruz", "Yasta değil isyandayız" ve "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları ile tepkilerini ortaya koydular.

Üniversite öğrencileri adına açıklama yapan Demet Çöçü, "Yasalar katillerimiz olan erkekleri korumaktan başka işe yaramıyor. Genç üniversiteli kadınlar olarak potansiyel birer tecavüz nesnesi gibi görülüyoruz. Nefes alamıyor, rahat yürüyemiyor ve ölüm korkusuyla yaşıyoruz. Kampüslerden sokaklara kadar cinsiyetçi mekanizmalarca aşağılanıyoruz. Buradan bir kez daha duyuralım. Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bundan böyle aramızdan aldığınız her kadın için öfkemiz kampüslerden sokaklara taşacak" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Menteşe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title