Haberler

Unakıtan'dan Dalgalanma Yorumu: "Dar Alanda Sanal İşlemler"(3)

"panik Yapma"

"PANİK YAPMA"

Herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyleyen Unakıtan, "Devlet de kimsenin ayak değneği değil. Kimsenin zararını karşılayacak bir durumu yok" dedi. Unakıtan, ufak bir dalgalanmada yüksek kurdan döviz alanların sonra kur düşünce pişman olduklarını belirterek, "Kardeşim panik yapma, dalgalıysa dalgalı. Kendi ayağına kurşun sıkıyorsun. Akıllı ve soğukkanlı hareket et" dedi.

Unakıtan, tüketimi kısıcı nihai tedbirler alınması gibi bir durumun ise söz konusu olmadığını söyledi. Unakıtan, "Ancak gerektiği anda gerekeni yaparız. Gözümüzü kırpmayız ve tedbiri alırız" diye konuştu. Unakıtan, bu tedbirin ne olduğuna ilişkin olarak ise bilgi vermedi. Unakıtan, Maliye'nin bir yere 10 kere basıp sağlamsa adım attığını söyledi.

Kemal Unakıtan, vergi artışı yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorular üzerine, "Şu anda öyle birşey yok. Vergi artışı ihtiyacı da yok. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın" diye konuştu.

"VERGİ ARTIRMA NİYETİNDE DEĞİLİM"

Unakıtan, harcama tavanının bütçedeki rakamlar olduğunu ve bu rakamların değiştirilmeyeceğini belirtirken, "Kemeri nasıl nerden sıkacağımı ben bilirim. Kemer sıkma deyip de vergi artırma niyetinde değilim. Hükümet olarak vergi artırmak için değil. Azaltmak için uğraşıyoruz" dedi.

Unakıtan, Vergi Usul Kanunu'nda yapılan düzenlemelerin kendisini ilgilendirip ilgilendirmediğine ilişkin olarak da bu düzenlemeden haberi olmadığını, zaten kendisiyle ilgili davaların da ortadan kalktığını kaydetti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title