Haberler

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kapanış Programı

İstanbul Bilimler Akademisi’nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi sona erdi.

İstanbul Bilimler Akademisi'nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi sona erdi. Kapanış programında öğrencilere seslenen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bugün burada Türkiye ile köprüler kuracak, ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkileri geliştirecek yüzlerce kararlı, genç profesyoneller görüyorum. Sizler ülkelerinizdeki gönüllü elçilerimizsiniz" dedi.

Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak 22 Mart-7 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen akademinin kapanışı, katılım belgesi takdim töreni ile sona erdi. Programa Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yanısıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Musa Duman, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek ve çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı. Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Şu anda Türkiye'de 54 bin uluslararası öğrencimiz var ve bunların yaklaşık 13 bini Türkiye burslusu öğrencimizdir. Hamdolsun Türkiye sizin gibi eğitime yatırım yapan başarılı gençler için de cazibe merkezi haline geldi. Gönüllü kuruluşlarımız ile sizlere sizin topraklarınızda misafir olduk" dedi.

3. havalimanının temel atma töreninin gerçekleştirdiklerini hatırlatan İşler, "Bugün buraya gelmeden önce yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip İstanbul'un 3. havalimanının temelini Sayın Başbakanımız ile birlikte attık. Tüm bölümleri açıldığında dünyanın en büyük havalimanı olacak. İnşallah 2017 sonunda bu havalimanının ilk etabı tamamlanmış olduğunda sizlerde mezun olmuş, işe başlamış ve yuva kurmuş olacaksınız. Artık çocuklarınızla birlikte Türkiye'ye geldiğinizde sizi bu muhteşem alanda karşılayacağız. Sizler ülkelerinize döndüğünüzde kendi ülkelerinizin elitleri, aydınları, liderleri olacaksınız. Aranızdan siyasetçiler, akademisyenler, sanayiciler, bürokratlar, iş adamları, sanatçılar, yazarlar çıkacak. Bir büyüğünüz olarak, bir akademisyen olarak size en önemli tavsiyem kapsayıcı, kucaklayıcı olmanızdır. Ulusal ve uluslararası barışın ve daha adil dünyanın kurulmasının en önemli unsurlarından birisi de dışlamacı dili terk etmek, dışlayıcı kurumları dönüştürmektir" diye konuştu.

Emrullah İşler sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün burada Türkiye ile köprüler kuracak, ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkileri geliştirecek yüzlerce kararlı, genç profesyoneller görüyorum. Sizler ülkelerinizdeki gönüllü elçilerimizsiniz. Şundan da emin olun ki dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye Cumhuriyeti elçilikleri sizin de elçilikleriniz sayılır. Bir merhabanızla, burada öğrendiğiniz Türkçeniz ile yurtdışındaki temsilciliklerimizi, Yunus Emre Enstitülerimizi, TİKA ofislerimizi, iş adamlarımızı, gönüllü sivil toplum kuruluşlarını ve tabii ki orada yaşayan vatandaşlarımızı sohbet arkadaşı olarak bulabilir, karşılaşacağınız muhtemel sıkıntılarınızda kapılarını çalabilirsiniz. Kısacası dünyanın dört bir yanında yaşayan yaklaşık 6 milyon Türkiyeli hemşerileriniz var. Evet, burada öğrenciydiniz. Mezun olduğunuzda artık sizlerle meslektaş olacağız, iş ve yatırım ortaklıkları kurup ülkelerimizin ekonomik kalkınmasına birlikte katkılar sağlayacak, artı değer üreteceğiz. En önemlisi daha yaşanabilir, daha adil ve barış dolu bir dünya için mücadele eden dava arkadaşları olacağız. Kısacası yeni bir dünyanın inşası için birlikte yapacak daha çok işimiz var."

Programın sonunda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e katılımından dolayı plaket verildi. İşler, bazı öğrencilere sertifikalarını takdim ettikten sonra programdan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emrullah İşler Hayati Develi İstanbul 22 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title