Haberler

Uluslararası Kayak Federasyonundan Erzurum'a Tam Not

Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu Tarafından (Fısu) Düzenlenecek Olan 25'inci Dünya Üniversiteler Arası 2011 Kış Oyunları Organizasyonuna Slovenya'nın Maribor Kenti ile Birlikte Aday Olan Erzurum, Uluslarası Kayak Federasyonu, Kayakla Atlama, Yarışma Direktörü Walter Hofer'den Tam Not A...

Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından (FISU) düzenlenecek olan 25`inci Dünya Üniversiteler Arası 2011 Kış Oyunları organizasyonuna Slovenya`nın Maribor kenti ile birlikte aday olan Erzurum, Uluslarası Kayak Federasyonu, Kayakla Atlama, Yarışma Direktörü Walter Hofer`den tam not aldı. Hofer, ``Palandöken benim için büyük bir sürpriz oldu. Kent merkezi dağa çok yakın, ulaşım sorunu sıfır. Palandöken adeta cennet. Her türlü organizasyona açık`` dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık`ın davetlisi olarak Erzurum`a gelen Uluslarası Kayak Federasyonu Kayakla Atlama Yarışma Direktörü Walter Hofer ve FISU Kayakla Atlama Komite Başkanı Paul Ganzenhuber, Palandöken Dağı`nda incelemelerde bulundu. Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Koyuncu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile atlama kuleleri için en uygun yeri tespit etmeye çalışan yabancı heyet, Palandöken`in doğası ve manzarası karşısında büyülendi. Palandöken`in önemli bir kış merkezi olduğuna işaret eden Walter Hofer, ``Sadece 2011`de değil, her organizasyona ev sahipliği yapabilecek bir potansiyel var burada. Gözlerime inanamadım. Tabiat harikası bir yer. Kayağa ve yarışmalara oldukça elverişli. Umuyorum istediğinizi alır ve başarılı olursunuz`` diye konuştu.

Ulaşımın Erzurum`un en büyük avantajı olduğunu dile getiren FISU Kayakla Atlama Komitesi Başkanı Faul Ganzenhuber ise ``Erzurum Havalimanı`na indikten 30 dakika sonra Palandöken`de kayak yapma şansınız var. Üstelik altyapı ve imkanlar çok iyi durumda. Kayakla atlama için çok uygun yerler var. Biz öncelikle şehre daha yakın yerleri tercih ediyoruz. İki gün boyunca burada incelemelerde bulunup, en güzel yeri tesbit edeceğiz`` dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Koyuncu ise Avusturyalı ekibin, Türkiye`de ayrıca kayakla atlama konusunda da bir çalışma yapacağını, bu dalın yaygınlaşması için proje üreteceklerini söyledi.

(Onur Sağsöz)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title