Haberler

Uluslararası Bağımsız Medya Forumu İstanbul'da Başlıyor

Uluslararası Bağımsız Medya Forumu, Bağımsız İletişim Ağı (Bia) Tarafından Uygulanmakta Olan "Medya Özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı Projesi Kapsamında Gerçekleştiriliyor. Ips İletişim Vakfı/bianet (İstanbul) ve Uluslararası Haber Kuruluşu Inter Press Service Tarafından Ortak...

Uluslararası Bağımsız Medya Forumu, Bağımsız İletişim ağı (BİA) tarafından uygulanmakta olan ¨Medya Özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. IPS İletişim Vakfı/bianet (İstanbul) ve uluslararası haber kuruluşu Inter Press Service tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Forum öncesinde İstanbul Taksim Hill Oteli`nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan IPS İletişim Vakfı Genel Sekreteri Ertuğrul Kürkçü, forumun amacının, bütün dünyada ¨bir başka medya¨ için çaba gösteren eylemci, uzman, emekçi ve analistleri bir araya getirmek, bağımsız medya oluşturma yolunda girişilmiş önemli deneyleri yurttaş gazeteciliği açısından, işleyen örnekler olarak değerlendirmek, daha açık, demokratik, saydam ve ulaşılabilir medya ortamlarının yaratılmasına yardımcı olmak; küresel, bölgesel ve yerel alternatif ağların işbirliğini sağlamak ve katkıda bulunmak, birey ve kurumları bağımsız medya girişimlerini desteklemeleri için teşvik etmek, Türkiye`deki bağımsız medya uygulamalarının nitelikçe gelişmesi ve nicelikçe artışına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Basın toplantısına Kürkçü`nün yanı sıra, Forum`a yurt dışından ve Türkiye`den konuşmacı olarak davet edilen gazeteci ve akademisyenler de vardı. Basın toplantısında bağımsız, yerel ve yaygın medya ile ilgili konular tartışıldı.

Forum`un açılışında ¨BİA2 Hak Haberciliği Ödülleri¨ sahiplerine verilecek. Yerel medyadan Yüksekova Haber gazetesi muhabiri Necip Çapraz; Radikal muhabiri Timur Soykan ile Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Ayçin Gelir ve Eylem Tuna yarışma jürisince 2006 Hak Haberciliği ödüllerine değer bulundular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title