Haberler

Uefa, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Ceza Verirken Kanaatini Kullandı

UEFA'nın, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Avrupa kupalarından men cezası verirken kanaatini kullandığı öğrenildi.

Uefa, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A CEZA VERİRKEN KANAATİNİ KULLANDI

UEFA'nın, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Avrupa kupalarından men cezası verirken kanaatini kullandığı öğrenildi.

UEFA Disiplin Talimatnamesi'nin 12. maddesine göre şike teşebbüsü, herhangi bir duyum ve bu konuda elde edilen verilerle UEFA Tahkim, Disiplin ve UEFA müfettişleri gerekli incelemeyi yaptıktan sonra kanaat oluşturduktan itibaren UEFA'nın hiçbir aslı yerine getirmediği, hiçbir hafifletici unsuru gündeme getirmediği öne sürüldü. UEFA Başkanı Michel Platini'nin 2007'de Düsseldorf'ta yapılan seçimde koydurduğu bu maddeye göre UEFA Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve UEFA müfettişlerinin kanaatlerini kullanarak Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi cezaya mahkum ettikleri ve hiçbir savunmayı da kale almadığı öğrenildi. Fenerbahçe ve Beşiktaş'a, CAS'a başvurmaları halinde de bir af gelmeyeceği ifade edildi. Bu arada iki kulübün son olarak İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuru hakkı bulunuyor.

Öte yandan UEFA'ya üye olan ülke federasyonlarının, UEFA'nın kulüplere uygulayacağı her türlü yaptırımı kabul edeceklerine yönelik bir anlaşma imzaladıkları öğrenildi. Diğer federasyonlar gibi bu anlaşmayı imzalayan TFF'nin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor. - Uefa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title