Haberler

Üç İlde 28 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Güncelleme:

Şırnak'ta 13, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 9, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise 6 teröristin öldürüldü. Üç ilde öldürülen teröristlerin sayısı 99'a ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta 13, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 9, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

NUSAYBİN 9 TERÖRİST ÖLDÜRDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda, 9 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist teslim oldu.

Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 33'e ulaştı. Operasyonda, 22 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

ŞIRNAK'TA SAYI 28'E YÜKSELDİ

Şırnak'ta devam eden operasyonda, 13 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28'e yükseldi. Operasyon 6 el yapımı patlayıcı imha edildi.

YÜKSEKOVA'DA 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist teslim oldu. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 38'e ulaştığı operasyonda, bir tabanca, bir av tüfeği, üç el bombası, iki kurusıkı tabanca, iki kurusıkı tabanca şarjörü ele geçirildi, 10 el yapımı patlayıcı imha edildi.

BAĞLAR'DA CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde devam eden operasyonda, bir Bixi makineli tüfeği, üç Kanas keskin nişancı tüfeği, 44 Kaleşnikof piyade tüfeği, 41 el bombası, üç roketatar, 35 roketatar mühimmatı ve 20 roketatar sevk fişeği, 125 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 14 bin 370 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 8 bin Bixi makineli tüfeği fişeği ele geçirildi.

SİLOPİ'DE 5 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak Silopi'de, bölücü terör örgütünün Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Mardin Dargeçit'te, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen beş işbirlikçi şahıs, üç av tüfeği, 48 av tüfeği fişeği ile yakalanarak gözaltına alındı.

3 MAĞARAYA OPERASYON DÜZENLENDİ

Erzurum'un Tekman ilçesinde yerleşim yerlerinin kontrolü esnasında tespit edilen üç mağara ve bir 7x3 metre yeraltı sığınağında, 20 kilo peynir, 20 kilo ayçiçek yağı, 44 kilo pirinç, 25 kilo bir çuval bulgur, 10 kilo bir teneke siyah zeytin, 20 kilo bir çuval patates, 15 kilo kuru soğan, beş kilo salça, beş kilo zeytinyağı, beş kilo pekmez, üç kilo tahin, dört kilo yoğurt, 17 kilo bal, 50 kilo bir çuval kurtlanmış un, 30 kilo mercimek, 15 kilo şeker, 10 kilo kıtlama çay şekeri, beş kilo çay, 15 kilo bir teneke kavurma ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

HAKKARİ'DE SIĞINAK ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari merkezde icra edilen operasyonda bulunan bir sığınak içerisinde, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 45 düzenek halinde pil, dokuz güç kaynağı, 150 büyük boy pil, sekiz 60 amper akü, 3 bin metre kablo, 12 piknik tüpü, 53 metre sera naylonu, muhtelif tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Mardin Şırnak Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

ÖNCE VATAN:

Bu konuda maymun iştahliyiz daha çok hain yakalansin ve diri diri yakilsin . ASKERİMİZE kursun sıkan pis elleri kesilsin tırnakları sökülsün . BU VATAN BİZİMDİR !!!! HEP BİZİM KALACAK !!!!!!!

53
1
yanıtYanıtla
Yeşil:

Selahaddin demirtaş ve yandaşları sıra sizede gelecek

50
2
yanıtYanıtla
TURKEY:

ASKERLERİMİZİ TEBRİK EDERİM KANALİZASYONA ATIN LEŞLERİ ONLARIN YERİ ORASI

44
0
yanıtYanıtla
türk:

Hepsini gbertin

38
2
yanıtYanıtla
MEHMETCIK:

Arkadaşlar bence Devlet Dogu Anadolu ve Güney dogu bölgesinde Gösterilerde Yüzünü Kapatana Molotof Atana direk Askeriye Vur Emri verilmeli Saat akşam 7 Sonra Sokaga Çıkanı vuracan Yoksa Terörle Mücadele edilemez Ne bu Hergün Şehit Haberleri Gelecene Şehit Analari Agliyacana böyle Çözüm yapılmali bak birdaha Yüzünü Kapatıp Molotof Atan Karakol Basan Asker Şehit birdaha olurmu Hepsi Kuzu olur Zaten en Son Sözü Asker Söyler Sag Yakaladiklarinizi Milletin önünde Vurun İdam Edin

37
1
yanıtYanıtla
Güvenlik güçlerimiz daha güçlü olsun:

Emniyet Genel Müdürlüğü 15 000 yeni polis alacak. Buradan yetkililere sesleniyorum, bayan polis sayısı çok düşük. Bunun için polis alımında bayan sayısı daha fazla olmalıdır. Bayan polisler toplumsal olayların çözümünde ön planda olmalıdırlar çünkü erkeklerden daha başarılılar.

4
12
yanıtYanıtla
Bayan:

Öğretmen doktor hemşire memur telesekreter herşey bayan şimdi polislerde mi bayan olcak? Erkekler ölsün zaten bu nasıl zihniyet?

yanıt4
yanıt1
harekete geç hükümet:

Sadece Askeri Polisi kullanmayın. Meclisteki sivil kıyafetli teröristleri derhal alın yargılayın. Neden yıllardır besleyip azdırdınız onları ?? Ayrıca dağda ve sokakta canlı yakalananların idam edilmeleri gerekir. Vatan hainliğinin affı yoktur olamazda.

13
0
yanıtYanıtla
zaza bingöl:

allah bereket wersin, dewamini bekleriz

13
0
yanıtYanıtla
biz böyle görüyoruz ya siz:

pkk mecliste , buradan tüm yetkililere ihbarda bulunuyorum. Pkk yı dağda bayırda boşuna arıyorsunuz. Askere , polise , sivil halka , beşikteki çocuğa kurşun sıkanları yanlış yerde arıyorsunuz. Pkk mecliste , pkk başkentte , pkk televizyonda , pkk yanı başınızda. Çatışmalara katılmış , Türk askeri vurmuş sonra yakalanıp cezası verilmiş hükümlü pkk lıyı cezaevinden çıkarıp mebus yaptık

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title