Haberler

Tüsiad İstedi, Baykal Destek Verdi, Hükümet İhtimali Değerlendiriyor

Hükümetin Geçen Yıl TBMM'ye Gönderdiği "Türk Ticaret Kanunu Yasa Tasarısı" Adalet Komisyonu'nda Görüşülüyor. 1534 Maddeden Oluşan ve 50 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Köklü Bir Değişiklik Öngörülen Tasarı Hükümet Tarafından, "Seçime Az Bir Süre Kaldı, Zaman Alır, Popüler Bir Yasa Değil" Diyerek Rafa Kaldırdığı "Türk Ticaret Kanunu" Tüsiad'ın, İstediği Üzerine Yeniden Gündeme Aldı.

Hükümetin geçen yıl TBMM'ye gönderdiği "Türk Ticaret Kanunu Yasa Tasarısı" Adalet Komisyonu'nda görüşülüyor. 1534 maddeden oluşan ve 50 yıl aradan sonra ilk kez köklü bir değişiklik öngörülen tasarı hükümet tarafından, "Seçime az bir süre kaldı, zaman alır, popüler bir yasa değil" diyerek rafa kaldırdığı "Türk Ticaret Kanunu" Türkiye Sanayici İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) istediği üzerine yeniden gündeme aldı.

TBMM Adalet Komisyonu Göksal Toptan Başkanlığı'nda toplandı. Komisyon, Türk Ticaret Kanunu'nun alt komisyon raporunu ele alıyor.

Hükümet tarafından geçtiğimiz haftalarda komisyondan çekilen ve bir sonraki yasama yılına bırakılan, "Türk Ticaret Kanunu" Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyelerinin, Ankara ziyaretleri sırasında başta Deniz Baykal olmak üzere Başbakan ve bazı kabine üyelerinden bu yasanın çıkması konusunda talepte bulundukları belirtiliyor. Baykal'ın ise TÜSİAD'a açık destek vermesi tasarının gündeme alınmasında önemli rol oynadı.

BİR İHTİMAL DAHA VAR

Toptan'da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Baykal'ın, verdiği desteğin önemine değinerek, "Uzun zamandır Türk Ticaret Kanunu'nun alt komisyon metnini beklettik. Emekler boşa gitmesin diye bir ara gündeme aldık ama olmadı. 1534 maddelik bir tasarı olması görüşmelerimizi önemli ölçüde geçiktirdi. Sayın Baykal'ın, TÜSİAD ile olan görüşmesinde bu tasarıya destek vereceklerini açıklaması bir ihtimal doğurmuştur. Onun için bir ihtimal daha var diyoruz. Ancak, itilaflı maddeler yok değil" dedi.

CHP: DESTEK VERİYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, komisyon toplantısına katılarak yasaya destek vereceklerini belirtti. Özyürek, AKP'nin, "CHP bu yasayı çıkarmamıza engel olacak" iddialarının da asılsız olduğunu belirterek, " Bu yasa çok önemli bir tasarı. Bu yasaya hem komisyonda hem Genel Kurul'da destek vereceğiz. Ancak, sakıncalı bulduğumuz maddelere de katkıda bulunmak istiyoruz. Arkadaşlarımız bu maddelere önergelerle itiraz edebilecekler." diye konuştu.

Komisyon, söz konusu tasarıyı 12 bölüm halinde görüşecek.

GURUR DUYDUM

Bu arada, AKP Genel Merkez Teşkilatı'nın, Cumhurbaşkanı adayları arasında gösterdiği Zonguldak Milletvekili Göksal Toptan, bu konuyla ilgili sorulara, "Partimin benim adımı telaffuz etmesi bile benim için gurur verici. Bu aşamada başka bir şey söylemem" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title