Haberler

Türklerin Ajanı Oldu

ABD'deki Ermeni Kuruluşlar, Türkiye'nin Lobiciliğini Yapmayan Başlayan Eski Temsilciler Meclisi Çoğunluk Grubu Lideri Dick Gephardt'ı "Türk Ajanı" Olarak Nitelediler.

ABD'deki Ermeni kuruluşlar, Türkiye'nin lobiciliğini yapmayan başlayan eski Temsilciler Meclisi Çoğunluk Grubu Lideri Dick Gephardt'ı “Türk ajanı” olarak nitelediler.

Temsilciler Meclisi'nin Ermeni lobisinden “dört” üye de, Dick Gephardt'ın geçmişte Ermeni soykırımı iddialarını savunan karar tasarılarını desteklediğini anlatan bir mektubu diğer üyelere dağıttı. 

           

Ankara, Kongre'den ayrıldıktan sonra profesyonel lobiciliğe başlayan Dick Gephardt'ın çalıştığı “DLA Piper” şirketi ile bir sözleşme imzalamıştı. ABD'de, para alarak başka ülkelerin çıkarlarını temsil eden kişiler ile kuruluşlar “yabancı ajanı” olarak Adalet Bakanlığı'na kayıt yaptırıyorlar.

 

Ermeni lobisinden dört üye, dağıttıkları mektupta, Dick Gephardt'ın, geçmişte, Ermeni tasarılarının gündeme alınması ve geçmesi için çok çaba harcadığını ifade ettiler. Maktupta, “Gephardt, şimdi Türk hükümeti için çalışarak Kongre üyelerini Ermeni karar tasarısından caydırmak için çaba harcıyor” denildi. 

 

TAVİZ İÇİN ÇALIŞIYOR

 

“Sertlik yanlısı” ANCA kuruluşundan Aram Hamparyan, Gephardt'ın bir lobicilik sözleşmesi için “prensiplerinden ve onurundan ödün verdiğini” ileri sürdü ve “daha da kötüsü Türklerin tehditlerine taviz verilmesi için çalışıyor” dedi. 

 

Ermeni soykırımı iddialarını içeren 106 sayılı karar tasarısı, henüz, komite bazında bile gündeme gelmedi. Ankara'nın şiddetle karşı çıktığı tasarının bu yıl gündeme geleceğine inanılmıyor. Ancak, her an bir sürpriz yaşanabileceğine de dikkat çekiliyor. 

Ankara'yı, Washington'da, biri Kongre'deki çoğunluk sahibi Demokrat Parti'ye, diğeri de Beyaz Saray'a hakim olan Cumhuriyetçi Parti'ye yakın olan iki ayrı profesyonel lobi firması temsil ediyor. 

 

DLA Piper Şirketi ile kısa bir süre önce sözleşme yapılmıştı.  Ankara, söz konusu tasarının kabul edilmesi halinde “çok sert” tepki vereceğini bildirmişti. Beyaz Saray da tasarıya karşı çıkıyor.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title