Haberler

Türkiye Sandık Başında

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gümüşhane'de oy kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gümüşhane'de oy kullandı.

Partilerinin 24 Haziran'da "seçim güvenliğinin sağlanması için" görevlendirdiği Tarhan ve Bakan, tarihi Süleymaniye Mahallesi'ndeki valilik ofisinde kurulan 1082 Nolu sandıkta oy kullandı.

Oy kullanım işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tarhan, seçim kampanyasının sona erdiğini ve artık sözün millette olduğunu söyledi.

"Buradan çıkacak halkın iradesine saygı duymak gerekir." ifadesini kullanan Tarhan, şunları kaydetti:

"Aslen Gümüşhaneliyim, görevli olarak buraya geldik. Kendi ata topraklarım ve kendi memleketim olan Gümüşhane'de hayatımda ilk defa oy kullandım. İlginçtir kendim Kocaeli'nde adayım, kendime oy vermedim. Buradaki milletvekili adayı arkadaşımı tercih ettim. Partinin verdiği görev doğrultusunda Gümüşhane'ye gelerek ben de kendi memleketimde oy kullanmış oldum. Milletimize hayırlı olsun."

İzmir Milletvekili Bakan da çok yoğun bir seçim kampanyası dönemi yaşadıklarını anlattı.

Türkiye tarihinde ilk defa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve parlamento seçimlerinin bir arada yapıldığını kaydeden Bakan, şunları söyledi:

"Bu yoğun kampanya sonunda biz umuyoruz ki Türkiye'de bir değişim olacak. O beklenti içindeyiz. Yaptığımız saha çalışmasında bunu gördük. Şu an bizim milletvekillerimiz farklı illerde, seçim bölgeleri dışında oy kullanıyor. Ben de ilk defa kendi seçim bölgem dışımda oy kullandım. Oyum Gümüşhane'ye nasip oldu. İnşallah bu seçimin sonucunda sandık güvenliği ile ilgili en ufak bir şaibe olmadan, dört dörtlük, vatandaşın verdiği oy Meclise yansıyarak, cumhurbaşkanına yansıyarak demokratik bir seçim gerçekleşir. Ülkemize için hayırlısı, uğurlusu olur."

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Gümüşhane Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title