Haberler

Türkiye Partisi'nden "dana" Açıklaması

Sivas'ta Türkiye Partisi(tp) İl Teşkilatı'nın 4 Mart Tarihinde Hükümeti Protesto Etmek İçin Yaptığı Basın Açıklamasında 25 Günlük Bir Dananın Protesto Aracı Olarak Kullanılması Nedeni ile Hayvan Hakları Derneklerinin Başvurusu Üzerine Soruşturma Açılmasına Partiden Yanıt Geldi.

SİVAS'ta Türkiye Partisi(TP) İl Teşkilatı'nın 4 Mart tarihinde hükümeti protesto etmek için yaptığı basın açıklamasında 25 günlük bir dananın protesto aracı olarak kullanılması nedeni ile hayvan hakları derneklerinin başvurusu üzerine soruşturma açılmasına partiden yanıt geldi.

DANALI PROTESTODAN KARELER

İl Başkanı Ahmet Kuzu buzağıya hiçbir şekilde eziyet edilmediğini ve alana veteriner hekim gözetiminde getirildiğini belirterek, "Yaptığımız etkinlik sonrası tebrik telefonları aldık." dedi.

Abdüllatif Şener'in Genel Başkanı olduğu TP Sivas İl Teşkilatı tarafından 4 Mart'ta hükümeti protesto etmek amacıyla Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında üzerinde "Danayız, anayız hakkımızı arayacağız' dövizi bulunan 25 günlük bir buzağının protesto aracı olarak kullanılması ve alana karga tulumba getirilmesi nedeniyle hayvan haklarını koruma dernekleri duruma tepki göstererek parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gelen şikayetleri değerlendiren İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri parti yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

Partileri hakkında başlatılan bu incelemenin yersiz olduğunu belirten İl Başkanı Ahmet Kuzu konuyla ilgili açıklama yaptı. Basın açıklamasına getirilen buzağıya hiçbir şekilde eziyet edilmediğini ve alana veteriner hekim Canan Caner'in kontrolünde özel bir araçla getirildiğini belirten Kuzu, "Biz orada Doğu Anadolu Projesi (DAP) projesine Sivas'ın dahil edilmeyişini protesto etmek için o buzağıyı kullandık. 4 Mart'taki görsel eylemde kullandığımız 25 günlük buzağı veteriner hekim gözetiminde gerekli tedbirler alınarak getirmiş ve yine veteriner hekim gözetiminde geri gönderilmiştir. Eziyet söz konusu değildir.Bu eylemden rahatsız olan kesimler eylemi başka yönlere çekmeye çalışmaktadır.4 Mart eyleminde yapılanlar yasal çerçeve içinde yapılmıştır. Eylemimizden dolayı partimize tebrik telefonları yağmıştır" dedi.

 Buzağı'nın kendi direktifleri doğrultusunda alana getirildiğini belirten parti üyesi Veteriner Hekim Canan Caner ise "Gelen hayvan benim kontrolümde özel bir araçla getirmiş ve götürülmüştür. Oraya getirilen buzağa 25 günlüktü. Eğer biz o hayvanın boynuna bir ip takarak çekiştirseydik asıl eziyet o olurdu. Eğer ip takıp çekerek götürseydik tırnak yapısı zemine uygun olmadığı için kayıp düşecekti. Hayvanı kucaklarına almalarını ben söyledim. Çünkü ortam kalabalıktı. Strese girmesin, kucağınıza alın götürün alana diye ben talimat verdim. Hayvan o ortamda zaten 15 dakika tutuldu. Eğer 3-5 saat tutsaydık strese girerdi. 15 dakikanın sonunda yine kucaklarda araca konularak buzağıyı götürdük. Buzağı şu anda çok sağlıklı ve hiçbir problemi yoktur. Olacağına inansaydık zaten oraya getirmezdik." dedi. 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title